Anden dagen af VM i Istanbul

I 60 kg var der indvejet 42 brydere, heriblandt Anders Ekstrøm. I første kamp mødte Anders Lukas Nilsson fra Sverige i en kamp som Anders vandt i 2 perioder med 2-0 og 3-0. I næste kamp ventede Tonimir Sokol fra Kroatien. Her leverer Anders en fantastisk præstation ved at vinde i 2 perioder med 3-0 og 1-1. I kvartfinalen skulle Anders så møde Almat Kebispayev fra Kasakhstan, som Anders desværre taber til i to perioder. Kebispayev kæmpede sig til finalen, så Anders havde muligheden for at kæmpe sig tilbage i medaljerækken og muligheden for direkte kvalificering til OL i London.
Anders tabte desværre repechage kampen mod bulgaren Ivo Serafimov Angelov  og placerede sig derfor udenfor medaljerækken og de kvalificerende pladser til OL.

Finalen i vægtklassen bød på en spændende kamp mellem iraneren Omid Haji Noroozi og Almat Kebispayev fra Kasakhstan, hvor iraneren vandt efter at have været bagud med 3 points i 3. periode.

Her er den øvrige topplaceringer i vægtklassen:

1. Omid Haji Noroozi  (Iran)
2. Almat Kebispayev (Kasakhstan)
3. Zaur Kuramagomedov (Rusland)
3. Ivo Serafimov Angelov (Bulgarien)
5. Ji- Hyun Jung (Sydkorea)
5.Luis Liendo (Venezuela)

I 84 kg bød finalen på to mindre overraskelser, nemlig Alim Selimau fra Hviderusland og Damian Janikowski fra Polen. Det blev til en tæt kamp som hviderusseren vandt i 3 perioder.

Det blev også til skandinavisk succes, da finnen Rami Antero Hietaniemi vandt repechage kampen over  Saman Ahman Tahmasebi fra Aserbajdsjan og dermed sikrede sig en bronzemedalje.

Her er de 6 bedst placerede i vægtklassen:

1. Alim Selimau (Hviderusland)
2. Damian Janikowski (Polen)
3. Nazmi Avluca (Tyrkiet)
3. Rami Antero Hietaniemi (Finland)
5. Alan Anatolevitch Khugaev (Rusland)
5. Saman Ahman Tahmasebi (Aserbajdsjan)

I 120 kg var der ikke de store overraskelser, da forhåndsfavoritterne gjorde deres for at gøre krav på topplaceringerne. Det blev til en spektakulær finale mellem den legendariske cubaner Mijain Lopez Nunez og tyrkiske Riza Kayaalp. En oplevelse for livet, hvor publikum leverede exceptionel stemning så taget i Sinan Erdem Hall løftede sig. Stemningen kulminerede i en sejr til tyrkeren.

Fra Skandinavien kan nævnes svenske Johan Magnus Euren, som desværre tabte sin repechage kamp til iranske Babajanzadeh og derfor ikke formåede at kvalificere sig til OL næste år.

1. Riza Kayaalp (Tyrkiet)
2. Mijain Lopez Nunez
3. Nurmakhan Tinaliyev (Kasakhstan)
3. Bashir Asgari Babajanzadeh Darzi (Iran)
5. Mihàly Deàk- Bàrdos (Ungarn)
5. Lukasz Banak (Polen)

Amir Lavasani


af ... - 14.09.2011