Børn bryder i dag med klassekammeraterne til Skolernes Brydedag

Onsdag den 9. november skal ca. 500 børn fra de danske skoler mosle med hinanden på brydemåtterne over det ganske land. ”Skolernes Brydedag” foregår i mange danske byer i dag onsdag og er en del af det landsdækkende sundhedsprojekt Aktiv Året Rundt

De kommer til at komme helt tæt på deres klassekammerater, når ca. 500 børn fra de danske skoler i dag skal smage på brydningens glæder til Skolernes Brydedag.

Brydeklubberne byder på brydelege og rigtig brydning, så børnene kan få lov at prøve kræfter med vores sjove og meget fysiske sport, og forhåbentligt bliver der tændt en ild i nogle børn, så det kan blive til en ny fritidsinteresse.

”Skolernes Brydedag” er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden. Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

Flere aktive børn

Gode og sunde vaner grundlægger vi nemlig i barndommen, så filosofien er, at ”Skolernes Brydedag” sammen med projektets mange andre ”idrætsdage” kan give lyst til mere.

»Vi vil gerne vise alle de muligheder, der er for at dyrke sport i Danmark. Der er ikke kun håndbold og fodbold, men også kajak, dans, floorball og meget andet, som vi også laver arrangementer på hen over året. Målet er, at der kommer flere børn i idrætsforeningerne, så børnene får varige sunde vaner«, siger projektleder Anders Flaskager fra Aktiv Året Rundt.

Lærerne modtager også inspirationsmateriale, så de kan arbejde videre med motion i hverdagen sammen med børnene.

I år deltog 375.900 børn fra hele landet, i Aktiv Året Rundts største event Sundhedsugerne i de tre uger før efterårsferien. Det svarer til to tredjedele af alle Danmarks skolebørn. Projektet har rod i UC SYDs nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed), som hører til på UC SYDs campus i Haderslev.


af Danmarks Brydeforbund - 09.11.2016