En glød fra den olympiske ild oplyste Heros´ lokaler

OL- vinder Mark O. Madsen blev for en sjælden gang skyld assisteret af landstræner Szymon Kogut, da han ved et heldagsarrangement i Halsnæs Kommune underviste ca. 100 børn i brydning og slåslege efterfulgt af oplæg om vejen til OL- medaljen

Det var hverken tunge arme eller ben, der plagede eleverne, men meget tunge øjenlåg, idet spændingen over at skulle stå på en brydemåtte med selveste Mark O. Madsen, havde været et effektivt værn mod Ole Lukøjes sprøjte.

Det var imidlertid hverken til at se eller mærke, da de mange drenge og piger kæmpede og legede sig igennem de mange øvelser, som om de aldrig havde lavet andet i deres liv. Under Szymon og Marks kyndige vejledning blev der rullet, kastet, skubbet og vigtigst af alt grinet, og som tilskuer var den en fornøjelse at se den glæde, der lyste ud af børnenes øjne i takt med de udfordrede sig selv og hinanden.

(Mark skriver autografer til de fremmødte børn. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Efterfølgende kunne de, svedige og med røde kinder, stille sig op i en kø så lang for at få taget billede og skrevet autograf og lige stille et par spørgsmål til en efterhånden mere og mere træt Mark O.

”Er det ikke hårdt at være berømt” ville en pige fra Melby Skole gerne vide. Og Mark, der på det tidspunkt havde ca. 150 signaturer på papir, arme, trikoter, vægge samt taget et hav af selfies og fotografier, kunne bekræfte, at hans gode form fra OL så sandelig også kom ham til gode her efterfølgende.

Da de trætte elever var vendt tilbage til skolebænken holdt udviklingskonsulent og historiker Rami Panduro Zouzou et oplæg om slåskultur i et historisk perspektiv inden en række idrætslærere fik en lille forsmag på, hvordan brydning kan implementeres i idrætsundervisningen.

Dagens blev rundet af på fornemmeste vis med Marks inspirerende oplæg om tiden før, under og efter OL. Så det kan godt være, det er hårdt at være berømt- men mon ikke vægten af den medbragte medalje alligevel vejer en smule tungere. Og jeg har på fornemmelsen, at Ole Lukøje heller ikke den aften får held med sit foretagende overfor de deltagende børn.

Læs også:

"Skolebørn i mesterlære" - Lokalavisen.dk - 23-11-16


af Rami Zouzou - 23.11.2016