Mindeord over Arne W. Schou

Arne W. Schou fra Atletklubben DAN, er sovet stille ind i en alder af 74 år d. 25. november.

Arne, kom jeg til at kende på to fronter:

Som aktiv i AK DAN midt i tresserne, hvor jeg trænede og kæmpede flere gange med ham – Han opnåede af blive københavnsmester to gange i 1970 og 1971 i bantamvægt. Nu lyder et mesterskab for København ikke af så meget, men man skal tænke på at brydesporten i København var så stor, at det afholdtes over to weekender med over 10 deltagende klubber. 

Senere i 90'erne blev han og hustruen Rita – ledere af AK DAN. Det var en meget tung opgave. København var i stor krise, men Arne gav ikke op – han formåede at holde de stolte traditioner i live. AK DAN var dengang som nu, den forening der har flest seniormesterskaber. Ja, i Arnes tid fik klubben to mesterskaber mere; sønnen Jan W. Schou, samt Lukasz Poplawski.

Arne huskes mest som en stille og rolig bryder og leder – hvis ord hørtes, altid med den dybeste respekt. 

Æret være hans minde


af Bent Lauritsen, Æresmedlem i Danmarks Brydeforbund - 30.11.2016