Thor Masters 2016 slår alle rekorder

Brydeklubben Thors internationale turnering ”Thor Masters” har i år rekordtilmelding med 130 brydere fra 14 nationer

Når Brydeklubben Thor lørdag den 20. februar 2016 er værter for den 14. udgave af den store internationale brydeturnering ”Thor Masters” i Nykøbing Falster hallerne, så bliver det med højder som man aldrig nogensinde havde forestillet sig, at man skulle nå.Dette års udgave har nemlig 130 tilmeldte brydere fra ikke mindre end 14 nationer, og dermed bliver det ikke alene det suverænt største ”Thor Masters” nogensinde, det bliver også det 3. hidtil største internationale senior brydestævne i Danmark, kun overgået af verdensmesterskaberne i Herning i 2009, og Europamesterskaberne i 1992 i København.

Thor Masters har de sidste par år figureret på det internationale brydeforbund United Wrestlings turneringskalender, og det har nu for alvor givet pote, og det kombineret med et rigtig ”ben-arbejde” i den internationale brydeverden, af BK Thors cheftræner Thor Hyllegaard Pedersen, så er det blevet til et stjernefelt af rang der kommer til Nykøbing Falster den 20. februar 2016. Med til historien hører også, at det er OL-år, og at flere brydere skal igennem kvalifikationsstævner inden for de næste par måneder for at sikre sig OL-billetter, og her er Thor Masters altså af rigtige mange valgt som stedet hvor man forbereder sig.

Den efterfølgende træningssamling der finder sted i Nykøbing F. hallerne fra den 22. februar til og med den 2. marts har godt 110 tilmeldte brydere, så udover at værterne fra BK Thor glæder sig over den enorme tilslutning, så har det også givet en del organisatoriske udfordringer.


De godt 130 tilmeldte brydere kommer fra Danmark, Finland, Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Schweiz, Polen, Ungarn, Armenien, Bulgarien, Slovakiet, Guatemala og USA.

Det er alle landshold der deltager i turneringen, og fra Danmark og BK Thor stiller selvfølgelig Mark O. Madsen op der er kvalificeret til OL i Rio, efter at have vundet VM sølv i Las Vegas i efteråret sidste år. Han er til start i 75 kg klassen, og han er den danske bryder der er størst forventninger til for en topplacering.

Det danske landshold stiller med op følgende brydere:
59 kg. Tobias Fonnesbek, Thrott Åbyhøj 59 kg. Mikkel Lassen, Heros Frederiksværk 59 kg. Kasper Ravn, Thrott Åbyhøj 66 kg. Frederik Bjerrehuus, Herning BK 66 kg. Anders Ekstrøm, BK Thor 75 kg. Mark O. Madsen, BK Thor 80 kg. Rajbek Bisultanov, Herning BK 80 kg. Mark Kjæp, BK Thor

Udover de tre brydere som BK Thor har til start for det danske landshold, stiller BK Thor på med følgende brydere:
59 kg. Anders Nyblom, 71 kg. Sharafmal Sediqi 85 kg. Niels Esbensen
Der er stævnestart den 20. februar 2016 kl. 0900, og kl. 1600 er bronzekampe, inden der kl. 1700 tages hul på de 8 finaler i et stort anlagt finaleshow.
Brydeklubben Thor kan udover den helt enorme tilslutning til mesterskabet, også glæde sig over, at Thor Masters i år igen er helt utroligt flot bakket op af det lokale erhvervsliv.

Officiel Plakat - Thor Masters 2016
➳ Begivenheden på Facebook: http://bit.do/ThorMasters2016
➳ Officiel side for Thor Masters: http://bkthor.dk/thor-masters ➳ Instagram: http://bit.do/Thorstagram ➳ Youtube: http://bit.do/ThorTube ➳ Hashtag: #ThorMasters2016


af Pressemeddelelse fra BK Thor - 12.02.2016