Rajbek vinder sølv til Golden Grand Prix

Klassens nye dreng Rajbek Bisultanov er kommet godt fra start på landsholdet, med en ny sølvmedalje til sin samling

Et tilbageblik på turen til Ungarn må opsummeres som værende en blandet fornøjelse. Allerede inden afgang var der mandefald i form af Tobias Fonnesbek måtte melde afbud pga sygdom. Dernæst trænede Mark O. ganske vist med på den internationale træningssamling i Tata, men måtte desværre springe Golden Grand Prix-stævnet over, eftersom Mark endnu ikke er blevet sin hjernerystelse kvit. Mark O. forventer dog atter at være klar på hjemmebane til Thor Masters d. 20. februar.

(Holdfoto fra træningssamlingen i Tata, Ungarn. Foto: Fredrik Bjerrehuus.)

Følgende brydere fra det danske landshold deltog i stævnet: 

Fredrik Bjerrehuus og Anders Ekstrøm begge i vægtklassen 66 kg, der skulle bryde om lørdagen.
Rajbek Bisultanov i vægtklassen 80 kg der skulle bryde om søndagen.

Fredrik Bjerrehuus (66kg) vandt sin første kamp mod Kottes fra Ungarn med 13-4! Desværre fik Fredrik pådraget sig en skade under kampen, og måtte trække sig fra resten af stævnet.

Anders Ekstrøm (66kg) tabte desværre sin første kamp, mod Kristian Jäger fra Ungarn med stillingen 0-6. Jäger blev slået ud af turneringen i hans efterfølgende kamp, hvilket udløste at Anders ingen repechagekampe fik. Resultatliste for 66 kg vægtklassen

Rajbek Bisultanov (80kg) udviste en stærk form, efter at have vundet over Wagner fra Østrig på faldsejr. Dernæst vandt Rajbek en spændende semifinale 5-4 over Szabo fra Ungarn. Finalekampen stod mod Paminchuk fra Hviderusland. Paminchuk havde lutter overbevisende sejre bag sig denne søndag. Rajbek fik kampens første points, men røg dernæst i 2 x flyvende mare. Det så skidt ud med en 8-2 føring til Hviderusseren, men det lykkedes Rajbek at komme på ryggen af modstanderen til 2 points og sidenhen fik Paminchuk en tiltrængt advarsel for passitivitet. Sidstnævnte udløste endnu 2 points til Rajbek. Således måtte Rajbek se sig slået i finalekampen med 6-8. 

(Rajbek til præmieoverrækkelsen. Foto Fredrik Bjerrehuus.)

(Fra venstre: Rajbek Bisultanov, Håkan Nyblom, Fredrik Bjerrehuus, Anders Ekström, Szymon Kogut og Mark O. Madsen. Foto: Fredrik Bjerrehuus).

Optakt til Golden Grand Prix på United World Wrestlings hjemmeside.

Finalekampen blev fulgt af danske brydefans på Danmarks Brydeforbunds facebookside

Rajbek Bisultanov er i finalen i 80 kg vægtklassen om to kampe, til Golden Grand Prix i Ungarn. Klik på linket for at se kampen live. (Forventet kampstart ca. kl. 13:30)

Posted by Danish Wrestling Federation - Danmarks Brydeforbund on Sunday, February 7, 2016

 

 Se også: "Landsholdet i Ungarn til årets første Grand Prix"


af Michael Yde - 07.02.2016