Rajbek vandt EM guld!

Rajbek udnyttede sin sidste chance for guld til de europæiske mesterskaber for U23 seniorer

Rajbek Bisultanov mødte i sin første kamp i 1/8-delsfinalen  Paulius Galkinas fra Litauen, hvor Rajbek gav sin modstande ringe chance for at lave points og Rajbek vandt da også kampen 5-0. I kvartfinalen ventede Anton Sakhno fra Hviderusland, et opgør som endte 3-1 ligeledes i dansk favør.

(Rajbek Bisultanov efter sejren over Fatih Cengiz fra Tyrkiet. Foto: Martin Gabor)

Mandagens sidste kamp skulle stå mod hjemmebanefavoritten Fatih Cengiz i semifinalen - en bryder der i hvert fald af hjemmebanepublikummet var spået som finalebryder. Inden der havde passeret 30 sekunder, havde Rajbek kastet Cengiz i et brag af en flyvende mare, som dommeren takserede til 4 points. Således solidt foran på points, kunne Rajbek med tryghed forære et point væk til sin modstander for passitivitet i kampens anden periode. Rajbeks modstander forsøgte sig både med omvendt livtag fra parterre såvel som en sløset rulning foran hovedet. Sidstnævnte havde dog en fatal udgang for tyrkeren. Rajbek var nemlig ikke sen til at straffe sløseriet og lagde sin modstander i fald. Med 6-3 sejren over Cengiz var Rajbek klar til finalen mod russeren Ismail Saidkhasanov.

Det var et spændt brydedanmark der sad klar hjemme foran computeren midt under aftensmaden, for at se Rajbek i finalen. Rajbek udløste spændingen efter få sekunder med et stående greb som dommeren takserede til 4 points. Som om den føring ikke skulle være nok, så fik russeren en passitivitet kort efter, hvilket udløste endnu et point til Rajbek. Inden pausen løftede og kastede Rajbek sin modstander til 2 points, og Rajbek kunne gå til pause med en solid 7-0 føring. Efter pausen var der tale om anderledes pointfattig brydning, og der faldte blot et enkelt russisk point for at skubbe Rajbek ud af zonen. Således kunne Rajbek fejre sin første U23 EM guldmedalje.

(Finalekampen mod Ismail Saidkhasanov fra Rusland. Video: United World Wrestling)

Nederlag til Mikkel og Mathias i første kamp

Både Mikkel Lassen såvel som Mathias Bak måtte rejse hjem fra Tyrkiet med blot en enkelt kamp i baggagen.

60 kg-vægtklasse bryderen Mikkel Lassen mødte i sin kamp i 1/8-delsfinalen Murad Mammadov fra Aserbajdsjan. Kampen endte overbevisende 12-4 i aserbajdsjansk favør. Mammadov tabte til hjemmebanefavoritten Karem Kamal, der skal kæmpe i finalen onsdag.

Mathias Bak måtte ligeledes se sig slået i sin første kamp, som var 1/8-delsfinalen mod endnu en hjemmebanefavorit nemlig Sulayman Erbay. Erbay mødte i semifinalen Aleksandr Golovin fra Rusland som gjorde kort proces med tyrkeren og sendte Erbay i bronzekampen og sig selv i finalen. Dermed måtte Mathias se sig slået ud af turneringen lige inden spisetid tirsdag aften.