Har du styr på ulykkesforsikringen?

Trods brydning er en idræt med en lav forekomst af skader, så har forsikringsselskaberne kategoriseret os med de andre kampsportsgrene

Selvom brydning måske er kampsporten med den allerlaveste forekomst af skader, så har forsikringsselskaberne kategoriseret vores idræt som en såkaldt "farlig sport".

Det betyder, at hvis du i forbindelse med sporten får en skade, vil din ulykkesforsikring i de fleste tilfælde ikke dække. Det kan resultere i at man ikke kan få erstatning for et evt. erhvervsevnetab.

Hvordan kan jeg så blive forsikret?

Hvis du ønsker at være forsikret, hvis ulykken en dag sker, skal du tilkøbe en ekstra dækning kaldet “farlig sport”. En sådan dækning kan man hos forsikringsselskaberne gennem sin ulykkesforsikring, dog mod en merpris. Denne merpris varierer dog fra selskab til selskab, og denne prisforskel er omdrejningspunktet i en analysen foretaget af sammenligningsportalen Samlino.dk.

Hvor forsikrer jeg mig billigst?

Ikke overraskende, viser analysen, at der kan være mange penge at spare som bryder eller helt generelt bare som udøver af farlig sport.

Analysen viser, at der er et stort prisspænd hos de forskellige forsikringsselskaber, når man skal have en dækning på farlig sport via sin ulykkesforsikring. I portalens analyse varierede priserne nemlig fra 0 til 1.788 kroner årligt, med en gennemsnitlig pris mellem 0 og 1572 kroner.

Årlig pris for Farlig Sport (Ulykkesforsikring)
Selskab Gennemsnitlig pris for farlig sport
IF 0,00 kr.
VARDIA 0,00 kr.
NORDJYLLAND FORSIKRING 0,00 kr.
ALM. BRAND 859,10 kr.
NEXT 1.006,80 kr.
NEM FORSIKRING 1.011,00 kr.
ALKA 1.264,00 kr.
OK 1.447,00 kr.
GF 1.506,00 kr.
GJENSIDIGE 1.572,00 kr.
NYKREDIT 1.572,00 kr.
Gennemsnitlige priser 1.002,14 kr.

(Priserne er hentet december 2016)

Prissammenligning

For at sikre at undersøgelsen var komparativ, blev der stillet en række krav til forsikringsselskaberne. Først og fremmest skulle de naturligvis tilbyde en dækning til farlig sport til deres ulykkesforsikring. Dernæst, skulle det være muligt for alle at blive kunde hos forsikringsselskabet. Sidst men ikke mindst, blev der sat et krav, om at selskaberne skal have en tast selv funktion, hvorigennem priserne kunne indhentes.

Da en række faktorer som eksempelvis dit job, påvirker prisen på ulykkesforsikring, blev der opsat fem cases hvorfra der kunne siges noget om gennemsnitspriserne for en dækning på farlig sport hos hvert selskab.

Til at starte med hentede man priserne på en almindelig ulykkesforsikring, hvorefter man så gik ind og tilvalgte dækning på farlig sport. Dermed kunne man se den reelle pris på dækning af farlig sport.


af Udarbejdet til Danmarks Brydeforbund af Samlino.dk - 06.01.2017