Teknikmærker
Danmarks Brydeforbund har samlet en række øvelser og teknikker, ud af mange, i forskellige niveauer.
Ved forskellige lejligheder, typisk ved begynderstævner og talentsamlinger, trænes øvelserne og bryderne kan gå op til en prøve. En bestået prøve honoreres med en plakette til hvert mærke.
Der er en rød tråd fra de motoriske øvelser, som er tilknyttet motorikmærket, gennem bronze - og sølvmærket og frem til guldmærket.
Danmarks Brydeforbunds ønske er at klubberne træner øvelserne og teknikkerne, så bryderne står godt rustet hvis de senere vil afprøve deres kunnen på talentsamlingerne. Ligeledes er det et krav, at bryderne har bestået mindst Sølvmærket, hvis de vil deltage i Danmarksmesterskaberne.
Der understreges at øvelserne inkluderet i teknikmærkerne blot er et udsnit af mange øvelser og teknikker, så det er vigtigt at der ikke ensidigt trænes på øvelserne i teknikmærkerne.
Øvelserne og teknikkerne er tegnet, beskrevet og filmet. Følg fanerne til venstre. Her finder du også tilmeldings -og prøveskemaer til til respektive mærker.
Startlicens
Det kræver at bryderen har indløst startlicens for nybegyndere for at deltage i teknikmærkeprøven for motorik- samt bronzemærket. For at deltage i prøven til teknikmærket i sølv kræves det at bryderen har indløst en rigtig startlicens.
Fælles for alle tilmeldte, skal der kunne fremvises indløst startlicens før der deltages i prøven.
Tilmelding
Klubberne skal tilmelde bryderne til prøverne med fulde navne, samt hvilken prøve bryderen skal deltage i.
Tilmeldingsskemaet sendes til info@brydning.dk to dage før prøven.
Klubbens trænere varmer bryderne op og medvirker til at sætte bryderne ind i hvad der skal foregå.
Bryderne bliver eksamineret af eksempelvis Udviklingstruppens trænerteam, der sikrer kvalitet og ensartethed.
Tilmeldingsskemaet, fungerer også som afkrydsningsskema, hvor ikke-beståede øvelser er afkrydset. Dette skema får klubtræneren med hjem efter prøven.
Der gives op til tre chancer for at bestå en øvelse. Selvom en udført øvelse ikke kan godkendes forsætter prøven, og de resterende øvelser gennemføres.
Efter at have bestået eksempelvis Bronzemærket må bryderen gerne deltage i prøven til Sølvmærket samme dag. En bryder kan maksimum deltage i 2 teknikmærkeprøver per dag. Årsagen hertil er, at det er mentalt og fysisk hårdt bryderne at være til teknikmærkeprøve, og vi ønsker at sikre at prøven bliver en god oplevelse for alle brydere.
ATK teamet sætter tid af efter prøven til at samle op og berette om det generelle indtryk – ikke til personlig sparring. Trænere opfordres til at deltage her og bruge dette som en spørgetime.
- 15.01.2025 Varsling af årsmøde
- 27.12.2024 Szymon Kogut er Årets Træner
- 20.12.2024 Formandens julehilsen
- 18.12.2024 Udtagelselskrav til eliteaktiviteter i 2025
- 13.12.2024 Otte deltagende hold ved holdmesterskabet
- 04.12.2024 Patrick Hyllegaard æret med DBs sølvnål
- 19.11.2024 Nyt stærkt tiltag til foreningerne med Trænerløftet
- 19.11.2024 Turpal nomineret til "intet er umuligt" prisen