Publikumsguide: En introduktion til brydning
Er det første gang du er til et brydestævne? Så kan du med fordel læse vores publikumsguide
Enhver idræt har sine faste rutiner og traditioner. Hvordan er det nu det fungerer med fanebærere, indmarch, kamplister og alt det andet? Som ny i brydesporten kan det være svært at finde ud af, hvordan du skal agere. Men bare rolig – vi guider dig gennem din første gang som publikum til et brydestævne.
1. Ved indgangen
Sommetider skal alle undtagen stævnets brydere betale entré ved indgangen. Entreindtægterne går ofte til foreningen, der står for dagen, så de kan få dækket omkostningerne.
2. Sådan får du overblik
Det er forskelligt fra stævne til stævne hvordan du bedst danner dig et overblik over hvor og hvornår du kan se de forskellige brydekampe. Sommetider får du et program ved indgangen. Andre gang kan man se de kommende kampe på en storskærm, eller kigge på kamplisterne der printes på papir. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvilke brydere du gerne vil se og hvornår du kan holde pause og strække benene. Hvis du er i tvivl, så spørg træneren fra din egen klub eller en af de frivillige fra klubben der afholder stævnet.
3. Her skal du sidde
Det er bedst at sætte sig på de stole som stævnearrangøren har placeret. Der er en grund til at de står hvor de gør. Så kan både store og små se kampene, og man kommer ikke til at være i vejen for dommeren, eller risikerer at blive ramt af en bryder på afveje.
4. Hvis du bliver sulten eller tørstig
Ofte vil der være mulighed for at købe kaffe og kage til stævner. Udvalget kan variere meget fra stævne til stævne - oftest må man gerne medbringe egen mad og drikke. Husk at medbringe kontanter, da det ofte ikke er muligt at betale med andre betalingsmidler.
5. Husk at rejse dig
Hvis der er indmarch til stævnet, skal man rejse sig når fanen kommer ind. Det gør du af respekt for Dannebrog eller klubbens fane. Når fanen atter sættes på gulvet, kan du også sætte dig. Alle står op under hele indmarchen.
6. Hvis du vil klappe
Du må gerne give udtryk for din begejstring for brydekampene. Oftest bliver der klappet, men det kan også være tilladt at pifte eller huje. Det giver lige det ekstra energi til begge brydere, når de ved, at publikum kan lide det.
7. Tid til at gå
Ofte vil du gå, når en bestemt bryder eller brydeklub er færdig med deres kampe. Men det kan faktisk også være demotiverende for de resterende brydere, samt resten af publikum, hvis halvdelen af publikum er i opbrud. Det kan derfor være en god idé at vente til en pause med at forlade stævnet. Ofte foregår de mest spændende kampe netop i finalerne sidst på dagen, så du risikerer at gå glip af et brag af en kamp ved at gå tidligt hjem!
- 19.11.2024 Nyt stærkt tiltag til foreningerne med Trænerløftet
- 19.11.2024 Turpal nomineret til "intet er umuligt" prisen
- 13.11.2024 Første DM Weekend blev en succes
- 13.11.2024 Turpal Bisultanov nomineret til årets sportsnavn
- 11.11.2024 Fremgang for holdmesterskabet
- 11.11.2024 Referat fra budgetmødet
- 09.11.2024 Mindeord for Leif Nielsen
- 27.10.2024 Team Danmark introducerer forældreguide