Bisultanov kom til Danmark som politisk flygtning fra krigen i Tjetjenien i 2009 som 14-årig. Til trods for de manglende danskkundskaber troppede han op i Herning Brydeklub, efter at han havde fået øjnene op for sporten, efter VM i brydning var blevet afholdt i netop Herning, samme år som Bisultanov kom til Danmark.
Han havde talent. Det var tydeligt. Derfor blev han overflyttet til det der sidenhen blev Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter, tilbage i 2014. Fire år senere blev han U23-europamester og sølvvinder ved U23-VM, og sidste år satte han den indtil videre tykkeste streg under sin evner på brydemåtten, da han som den første dansker i 93 år vandt EM-guld for seniorer.
Og som om det ikke var nok, har 24-årige Bisultanov også taget en uddannelse som industritekniker og arbejder sideløbende med brydningen hos en virksomhed i Nykøbing Falster.
Du kan se eller gen-se prisoverrækkelsen her.
Toyotas 'Intet er umuligt-prisen'
Rajbek Bisultanov er vinder af Toyotas ’Intet er umuligt’-prisen. Med prisen medfølger 75.000 kroner.
Det er blot anden gang, at Intet umuligt-prisen skal uddeles. Første gang var i januar i år, hvor ishockeyspiller og Stanley Cup-vinder, Lars Eller, løb med hæderen. Han havde i året op til prisoverrækkelsen med sin klub Washington Capitals vundet verdens største ishockeyturnering, den amerikanske NHL, og endda sat den afgørende scoring ind i sidste finalekamp, så han kunne løfte et af de mest prestigefyldte trofæer i verden, Stanley Cup-trofæet. En bedrift, som langt de fleste så som noget helt umuligt, og som også skal ses i lyset af, hvor få ishockeyspillere der findes i Danmark.
Intet er umuligt-prisen gives til en eliteatlet – med eller uden handikap – der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat. Toyota i Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag.
Læs mere
"
Rajbek flygtede fra krig i Tjetjenien – nu bliver han hædret med pris", TV2 Øst