Corona: Justerede retningslinjer er klar

Retningslinjerne for foreningsidrætten er nu blevet justeret, så de nu lever op til de nye Corona-restriktioner. DIF er også klar med en opdateret Q&A, hvor du kan finde svar på en lang række spørgsmål. 

Fredag den 23. oktober indførte myndighederne nye landsdækkende restriktioner, som i høj grad også påvirker idrætten.

DIF har løbende været i dialog med Kulturministeriet, som fastsætter retningslinjerne for bl.a. idrætslivet.

I DIF og specialforbundene bakker vi op om myndighedernes retningslinjer og tiltag i kampen mod de stigende smittetal.  Og det er vigtigt, at vi alle fortsætter med vores ansvarlige tilgang til træning og turneringer, så vi fortsat kan holde idrætslivet åbent.

Nu er vi klar med nye retningslinjer – hent vores fælles retningslinjer med DGI og Firmaidrætten her og se Kulturministeriets retningslinjer her.

De væsentligste ændringer er: 

  • Mundbind
    Der er der indført krav om mundbind for alle på 12 år og derover i alle offentligt tilgængelige steder indendørs. Det gælder også idrætsfaciliteter - dog ikke under selve idrætsaktiviteten. Kravet om mundbind gælder foreløbig frem til 2. januar 2021.
  • Forsamlingsforbud (gælder foreløbig frem til den 22. november)
    • Der gælder et forsamlingsforbud på 10 for voksne over 21 år.
    • For børn og unge til og med 21 år gælder et forsamlingsforbuddet på 50 ved idrætsaktiviteter.
    • Forsamlingsforbuddet på 500 gælder fortsat ved fx uddannelsesaktiviteter eller for tilskuere ved stævner.
    • Elitesportsfolk, der dyrker idræt på højeste nationale seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er fritaget fra forsamlingsforbuddet. Dette gælder alle atleter, der går under betegnelsen professionel udøver.

  • Sektionsopdelt træning
    Det er fortsat muligt at sektionsopdele træningen i grupper på max det gældende forsamlingsforbud, hvis grupperne er tydeligt og effektivt adskilt med fx kegler eller lign.

    En ændring i forhold til de tidligere retningslinjer er, at en instruktør eller træner gerne må have ansvaret for aktiviteterne i flere grupper på samme tid, HVIS han/hun sørger for fysisk kun at være en del af den ene gruppe. Der bør være enten personale eller frivillige til stede under aktiviteterne, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

    Det kunne fx være en håndboldtræner for et voksenhold, som instruerer i den ene gruppe og samtidig på afstand instruerer en anden gruppe, som opholder sig i en anden sektion i hallen. Eller en gymnastikinstruktør som er del af en gruppe, men underviser flere grupper samtidig – uden at komme i kontakt med personerne i disse grupper.

  • Turnerings- og stævneaktivitet 
    Der kan fortsat afholdes turneringer og stævner, hvis det gældende forsamlingsforbud og de generelle sundhedsmæssige anbefalinger kan overholdes. 

    En ændring
     i forhold til de tidligere retningslinjer er, at vi nu har indarbejdet, at der gerne må være gengangere mellem personerne i de forskellige tidsforskudte dele af et stævne. Eventuelle gengangere tæller med i det samlede antal personer i alle de tidsforskudte dele af stævnet, som gengangerne deltager i.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte vores Udviklingskonsulent Simon.


af Danmarks Idrætsforbund - 30.10.2020