Frederik Ekström nr. 3 i Finland

Årets Vantaa Cup havde i alt 99 brydere fra ni nationer til start, hvoraf tre brydere repræsenterede Danmark.

Rune Nilsson fra BK Thor, stillede lørdag op i 84 kg klassen. Vægtklassen var stævnets største, med 26 indvejede brydere. Rune mødte den finske Pekka Rintamäki, der om fredagen havde sin debut på seniorlandholdet, ved landskampen mellem Finland og Sverige. Rune tabte kampen til finnen med pointene 0-3, 0-2 og da finnen røg ud i 1/8 finalen, blev det kun til en enkelt kamp for Rune til dette stævne.

Søndag morgen skulle Anders Nyblom fra Herning BK forsvare de danske farver i 60 kg klassen. Der var 20 deltagere til start og Anders lagde ud mod finske Ville Käki, men det blev også kun til en enkelt kamp for Anders vedkommende, da han tabte 4-1, 0-4, 1-2 til Käki, der røg ud i næste omgang.

Den bedste danske præstation stod Frederik Ekström fra BK Thor for, da han i den 14 mand stærke 74 kg klasse vandt bronze. Frederik lagde ud med en 1-3, 3-1, 3-1 sejr over finske Teemu Pyhäjärvi. I semifinalen blev det til et 0-3, 0-1 nederlag til Sergiy Proskura fra Ukraine. Bronzekampen mod finske Henry Hakala blev ganske spændende, da Frederik tabte første periode 0-3 og vandt næste periode med pointene 4-4 og endelig sikrede medaljen, med en 2-0 sejr i tredje periode, da han scorede en 1-points oprulning og holdt finnen fra at score i dennes parterreforsøg.