Et hektisk år går på held

Kære venner

2008 har været et bemærkelsesværdigt år. Vi har jublet over Håkans EM bronze i Finland, vi har grædt over den hurtige exit til OL i Beijing, og vi har haft sammenstød uden sidestykke i dansk brydnings historie.

Opture, vi gerne ville have haft flere af og nedture, vi gerne ville have været foruden, men sådan er hverdagen desværre i et lille specialforbund, hvor vi alle vil vores sport det bedste. Kærligheden til sporten gør også, at der ikke skal meget til at piske en emotionel stemning op med grimme indlæg om folk i dansk brydning, der dybest set kun arbejder for at gavne vores sport. Man bliver nogen gange nød til at vende det døve øre til, for den slags kritik, og tro endelig ikke, at vi ikke har haft lyst til at give vor version af de verserende sager, men hensynet til brydeforbundets videre bestående, har gjort, at vi har valgt at tie stille. Vores største ønske her til jul er nemlig et ønske om at forbundet skal være samlet og komme styrket ud af denne proces til gavn for den fremtidige udvikling af dansk brydning.

Vi har brugt mange år på at blive et af de mest respekterede forbund i DIF og Team Danmark. Et forbund man kan stole på, og lave aftaler med. På ganske kort tid har vi fået nogle ordentlige ridser i lakken, og der skal mere end en oplakering til, for at rette op på de skader der er sket hen over det sidste halve år.

Den sag, der har optaget alle mest, er selvfølgelig Marks deltagelse ved VM. Vi ønsker alle en løsning på denne ulykkelige situation, der i forløbet har været kompliceret af flere forskellige årsager. Det har ikke været befordrende at debattere alt i det offentlige rum. Således vil meget nok ikke komme til alles kendskab, men vi tror og håber på, at det danske landshold stiller i stærkeste opstilling til VM inklusiv Mark O. Madsen. Vi kan også sammen glæde os over, at Team Danmark i 2009 har vist os den tillid, at klassificere os som udviklingsforbund, med et deraf følgende tilskud stort set som i år. Den tillid må og skal vi vise os værdige til!

VM har naturligvis også en stor plads i alles hjerter. For første gang vil VM blive afviklet på dansk grund. Opbakningen fra vore samarbejdspartnere er meget massiv. Vi er sikre på, at det bliver så stort, at oplevelsen bliver unik, uanset om man er deltager, medhjælper eller tilskuere. Den chance vi har fået er en enestående mulighed for dansk brydning, som vi i fællesskab skal søge at få det bedste ud af.

DB vil næste år på baggrund af ønsker fra klubberne, skille eliten fra i pige/kvindebrydning. Det giver sig udtryk i, at vi afholder Pigemesterskaberne sammen med herrejuniormesterskaberne. Kvinderne vil deltage sammen med herrerne og i 2 vægtklasser.

Vi håber, at alle må få en rigtig god jul, og et rigtigt godt brydeår i 2009.

Kærlig hilsen

På bestyrelsens vegne

Steen Christensen og Allan Bo Jakobsen


af Mads Bang Aaen - 21.12.2008