Samarbejde mellem de to største events i Sportsåret 2009

De to fyrtårne i Sportsåret 2009, VM i Taekwondo og VM i brydning, har besluttet at samarbejde frem mod afviklingen af de to events, der løber af stablen i henholdsvis oktober og september næste år. Det er især inden for områder som rekruttering og motivering af frivillige, informations materiale til deltagere og ledere samt erfaringsudvekslings, at der tænkes i samarbejdsbaner. Ligeledes vil der blive afholdt nogle fælles pressemøder og evt. andre events frem mod de to Verdensmesterskaber.

Presseansvarlig for VM i brydning Mads Bang Aaen udtaler; ”Jeg er sikker på, at dette samarbejde og denne erfaringsudveksling kan komme begge events til gode. Selvom begge events er inden for kampsportsverden, og vi ligger så tæt på hinanden, ser jeg udelukkende muligheder i dette samarbejde og ikke konkurrence. På erfaringssiden kan vi måske undgå at skulle ind i de samme blindgyder, og økonomisk tror jeg der er mulighed for, at begge events kan spare nogle penge gennem samarbejdet

Arrangementsansvarlig for VM i Taekwondo, Torben Sachmann Hansen udtaler; ”Vi har en mulighed for at skabe noget synergi på områder der ligger lige for. Selvom vilkårene for og selve VM arrangementerne er forskellige, er det helt åbenlyse fordele i samarbejdet på de beskrevne områder. Det er ligeledes vigtigt for os at den knowhow der opbygges i løbet af afviklingen kommer efterfølgende sportsevent i Danmark til gode. Vi ser derfor frem til et godt samarbejde vores VM arrangementer imellem samt med de tilknyttede partnere og Sport Event Denmark.”

Souschef i Sport Event Denmark, Hanne Sejer udtaler ”Det er en rigtig god idé at samarbejde om eventafviklingen på tværs af specialforbund og events. Hver eventarrangør har sine styrker og svagheder, og når man går til opgaverne fælles, er der meget at hente. Det har vi også set i andre sammenhænge, hvor vi har bragt andre eventarrangører sammen. At det er de to VM-fyrtårne i Sportsåret, som nu går sammen i et samarbejde er ekstra glædeligt

Fakta.

2009 WTF World Taekwondo Championships Copenhagen eller VM i Taekwondo afvikles fra den 9. – 19. oktober i Ballerup Super Arena.

VM i brydning afvikles fra d. 21. – 27. september i Messecenter Herning.

Begge events forventer deltagelse af mere end 1000 deltager fra mere end 100 lande.

 

Ønskes yderlige kommentar kan følgende kontaktes:

Presse- og Marketingsansvarlig for VM i brydning, Mads Bang Aaen + 45 2897 7842

Arrangementsansvarlig for VM i Taekwondo, Torben Sachmann Hansen +45 2173 0333

Souschef i Sport Event Denmark, Hanne Sejer +45 4326 2103


af Mads Bang Aaen - 16.12.2008