Svaneke Atlet Klub ny klub i Danmarks Brydeforbund

DB blev for nogle for nogle måneder siden, kontaktet af Brian Franson, tidligere bryder i Uffe Padborg, med henblik på at starte brydning på Bornholm. Han var kommet i kontakt med en del børn og unge i Svaneke, der manglede et alternativ til de mere traditionelle idrætsgrene. De begyndte at træne brydning på en interimistisk sammensat madras. Det var tydeligt for Brian at der her var et behov og dermed en mulighed for at komme i gang med brydesporten igen.

Undertegnede tog til Bornholm i efterårsferien med en brydemadras og fik sammen med Brian yderligere præsenteret sporten for børn og unge og deres forældre gennem tre timers brydeskole. Der var en ganske god tilslutning på 18 børn, samt en del forældre.

TV2 Bornholm, Bornholms Tidende og Svaneke Bladet var tilstede og har været guld vær med hensyn til videreformidling af budskabet.

Næste skridt var at sikre sig bred opbakning og gennem den sidste halvanden måneds tid er det lykkedes at få flere til at brænde med på ideen. Så mange, at man lørdag den 29.11.2008 stiftede Svaneke Atlet Klub.

Klubben tørner ud med Brian Franson som formand, han får opbakning af fire bestyrelses medlemmer, samt yderligere fem forældre der står klar til at træde til. Grundlaget synes stærkt, klubben er selvsagt sårbar på trænersiden, men det er lykkedes at få flere forældre med på måtten, så i løbet at en tid, vil nogle af disse kunne varetage træningen.

Der er registreret 16 børn og unge på medlemslisten.

Det har været en fornøjelse at være en del af processen. På brydeforbundets vegne hjertelig velkommen.

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 02.12.2008