DM i brydning lørdag d. 23. februar i Herning

Lørdag den 23. februar afvikles de danske mesterskaber i brydning i Herning. Som den første optakt til DM kan du her læse Sportschef Erik Nybloms kommentar om de enkelte vægtklasser.

På fredag bliver der udsendt endnu en optakt hvor du blandt andet kan høre de to OL deltagere, Mark. O Madsen og Anders Nyblom, fortælle om deres forventninger til DM, ligesom man kan høre hvorfor Håkan Nyblom har droppet DM i år.

Tid: kl. 10.00 med finaler klokken 16.00
Sted: Sportscenter Herning – Holing, Holingknuden 3 7400 Herning

Yderlig kommentar til DM kan fås ved at kontakte;

Sportschef, Erik Nyblom - 2246 7929

Presseansvarlig, Mads Bang Aaen - 2897 7842.

Sportschef, Erik Nyblom udtaler.

”Der bliver forskellig grad af spænding, når de danske mestre skal kåres i de syv forskellige vægtklasser.

I 55 kg klassen har vi de sidste par år haft skiftende mestre, og den trend fortsætter i år. Der er faktisk kun tilmeldt to brydere og her er Tobias Fonnesbek, BK Thrott klar favorit over klubkammeraten Emil Krogh. Der er stadig mulighed for bryderne at tilmelde sig helt op til starten på indvejningen.

I 60 kg klassen er det ingen overraskelse at den kommende OL-deltager i 55 kg klassen, Anders Nyblom fra Herning er seedet som nr. 1, foran den unge Anders Ekström fra BK Thor. Anders har vundet otte DM titler i 55 og 60 kg klassen og det vil være en af de store overraskelser, hvis han ikke hentede titel nr. 9 i år.

66 kg klassen er den, på papiret, mest spændende og åbne vægtklasse. På nuværende tidspunkt er der 12 tilmeldte brydere og da hverken Håkan Nyblom eller sidste års mester, Frederik Ekström ikke er at finde i vægtklassen, må Dennis Jensen BK Thrott påtage sig favorit rollen. Det bliver spændende at se om det unge og talentfulde ”makkerpar” Fredrik Bjerrehuus fra Herning og Troels Birkshøj fra BK Thor allerede i år kan true den noget mere rutinerede Dennis eller om han kan holde de unge udfordrere fra ”fadet”.

Da seedningerne historisk set aldrig ”holder” helt, er der ganske stor mulighed for overraskelser – netop i denne vægtklasse.

Andy Nielsen, BK Thor har vundet 74 kg klassen de sidste to år, men er i år seedet toer, efter klubkammeraten Frederik Ekström, der er gået en vægtklasse op i forhold til sidste år. Også denne vægtklasse er åben for overraskelser og det bliver spændende at se om Lukasz Poplawski og BK Thors yngre garde kan lave ravage i medalje rækkefølgen. Frederik har desværre været skadet op til DM så det hele afhænger ganske meget af dagsformen.

Mark O. Madsen, BK Thor er storfavorit i 84 kg klassen. Her er klubkammeraten Rune Nilsson seedet toer foran medaljevinderen ved døve-EM, Anders Sehested fra Thrott. Mark er i en klasse for sig og sikrer sig ganske sikkert sit sjette danske mesterskab.

Finalen i 96 kg klassen er ”på papiret” et opgør mellem Arthur Vagapov, CIK og Niels Esbensen, BK Thor. Arthur har også været skadet i vinter, hvorimod Niels har brugt megen tid på ”overlevelsesture” med frømandskorpset. Med tanke på fremtiden ville det være meget rart, hvis vi fik en hårdere konkurrence i denne vægtklasse. Intet er selvsagt afgjort endnu, men umiddelbart vil jeg mene at bryderne i denne vægtklasse skal en del op i kadence for eventuel komme på tale til næste års VM i Herning.

I den tunge ende, 120 kg klassen, er der kun to tilmeldte og selvom Hassan Torabi, BK Thor er ved at være meget erfaren, bør han kunne holde Lars Pilt fra Nakskov fra det øverste trin på podiet. Hassan har syv DM guld hjemme i skabet i forvejen”

Navn

Klub

55 kg

1

Tobias Fonnesbek

Thrott

2

Emil KroghThrott

60 kg

1

Anders Nyblom

Herning BK

2

Anders Ekstrøm

BK Thor

3

Daniel Jensen

Thrott

66 kg

1

Dennis Jensen

Thrott

2

Fredrik Bjerrehuus

Herning BK

3

Troels Birkshøj

BK Thor

74 kg

1

Frederik Ekstrøm

BK Thor

2

Andy Nielsen

BK Thor

3

Lukasz Poplawski

AK Dan

84 kg

1

Mark O. Madsen

BK Thor

2

Rune Nilsson

BK Thor

3

Anders Sehested

Thrott

96 kg

1

Arthur VagapovCIK

2

Niels Esbensen    BK THor

3

Jesper Viholt

Viking

120 kg

1

Hassan Torabi

BK Thor

2

Lars Pilt

Nakskov


af Mads Bang Aaen - 20.02.2008