Mark O - Årets bryder

Årets bryder 2007 blev ikke overraskende Mark O. Madsen
Ved det internationale brydestævne, Thor Masters, blev årets bryder 2007 kåret. I år var de tre nominerede: Mark O. Madsen for sin sølvmedalje og OL billet ved VM i september i Baku, Anders Nyblom for sin ottende plads ligeledes ved VM, hvilket også udløste en billet til OL, samt Anders Ekstrøm for sin sølvmedalje ved ungdoms-EM i Warszawa, Polen, i juli.

Ikke overraskende gik prisen til VM sølvvinder fra Baku, Mark O. Madsen. Til trods for at Mark i foråret blev opereret i sin skulder og kun havde en lille måneds træning på madrassen inden VM, lykkedes det alligevel Mark at kæmpe sig frem til finalen hvor han knebent tabte. Dermed har Mark, som den første dansker i 99 år, vundet tre VM medaljer på stribe.
For årets bryder er sæsonens helt store mål sommerens OL i Beijing, hvor antallet af medaljer høstet ved internationale mesterskaber gerne skal forøges. I 2009, når VM afholdes på hjemmebane i Herning, får Mark mulighed for at blive den første danske bryder der nogensinde har vundet medaljer ved VM fire gange i træk.

Mark O. Madsen udtaler:
”Jeg er super glad og stolt af prisen, og så er det ekstra fedt at få den her på hjemmebane i Nykøbing. Nu håber jeg, at min 2008 sæson bliver endnu bedre, således at jeg også kan vinde prisen igen til næste år. Jeg ved, at det ikke bliver let, for Anders Nyblom, der ligeledes skal med til OL, kan, hvis alt klapper, også bryde op med de allerbedste i hans vægtklasse. Ligesom Håkan Nyblom der forhåbentlig snart kvalificerer sig til OL også er en meget stærk bryder, så der bliver stor kamp om prisen i år og der skal sikkert en OL medalje til.
Ligeledes glæder jeg mig til at følge Anders Ekstrøms udvikling, forhåbentlig kommer han i fremtiden til at vinde flere medaljer ved internationale mesterskaber for såvel junior som senior.”

Se TV2 sportens indslag om Mark
her.


Ønskes yderlig kommentar hertil, kan disse fås ved at kontakte presseansvarlig i Danmarks Brydeforbund, Mads Bang Aaen på tlf.: 28 97 78 42


af Mads Bang Aaen - 04.02.2008