OL optimisme og kampen med uret for de danske brydere

I går var der afrejse for de to danske OL brydere Anders Nyblom og Mark O. Madsen. Inden de danske brydere tjekker ind i OL byen d. 7. august, står den på en sidste træningslejr på det japanske olympiske træningscenter i Tokyo. Træningslejren i Japan skal, udover at være med til at finpudse de sidste detaljer, også bruges til at akklimatisere Anders og Mark, så deres kroppe er helt klar, når Anders d. 12. august i 55kg og Mark d. 13. august i 74 kg skal bryde om olympiske medaljer. For de to danske brydere har optakten været meget forskellig, Anders har kæmpet og kæmper stadig med at blive sin skade kvit, så han kan være 100 % klar til kampene på madrassen i Beijing. Marks forberedelse har derimod kørt som planlagt, hvilket betyder, at forventninger til at han kan tage en medalje i Beijing er store. Senest kunne man i det internationalt anerkendte sportsmagasin Sports Illustrated læse, at de forventer to danske OL guldmedaljer, hvoraf den ene kommer til at gå til Danmarks håndbold herrer, mens den anden vil gå til Mark. Det er således ikke kun internt i den danske brydeverden og i Danmark generelt, at der er forventninger om noget stort fra Mark ved OL.

Med otte dages træningssamling i Japan inden ankomsten til OL byen har det danske brydeteam haft behov for de helt store kufferter til turen, så Anders og Mark kan spise og træne under de normale og optimale betingelser i de sidste afgørende dage inden ankomsten til Beijing. Derfor er Danmarks Brydeforbund også glade for, at blandt andet www.justbake.dkhar sponseret rugbrød og grovbrød til tiden i Japan. Det betyder, at de kan følge de nøje tilrettelagte kostplaner, som Team Danmarks diætister har lagt for drengene op til indvejning i Beijing.

Sportschef Erik Nyblom udtaler: ”Vi tager nu til Japan for de sidste forberedelser forud for OL. I Tokyo kan vi akklimatisere os og samtidig undgå noget af "OL-hysteriet”. Forberedelserne har været gode - Mark har trænet hårdt og nu er der kun tekniske og taktiske detaljer der bliver arbejdet med. Det bliver spændende at se hvordan den hårde træning bliver omsat til kamp om godt to uger! Anders forberedelser har desværre været alt andet end optimale. Han arbejder hårdt for at blive helt klar og han gør tydelige fremskridt, men det er hele tiden en kamp mod uret

Ønskes yderlige kommentar kan de fås af:

Presseansvarlig for Danmarks Brydeforbund, Mads Bang Aaen + 45 2897 7842

Sportschef, Erik Nyblom 13910037334 (kinesisk nummer)


På billedet ses fra venstre, Anders Nyblom, træningspartner for Mark, Rune Nielson, Landstræner Jarek Pyzara, Mark O. Madsen og træningspartner for Anders Nyblom, Håkan Nyblom.


af Mads Bang Aaen - 30.07.2008