Energibomber fik oplevelse for livet

Lidt forsinket bringer vi hermed nyheden om de 60 børn og cirka 30 forældre fra 5 af Olympia Wrestlings deltagerbyer, der fik sig en oplevelse for livet da de fredag under VM ankom til Herning – og for første gang skulle opleve et brydestævne.

Det første børnene oplevede da de kom ind i Arenaen, var en livløs koreaner, der var besvimet i et kast.

- Børnene blev forskrækkede, hvad havde de sagt ja til? Men koreaneren kom ud af madrassen, og vågnede senere op igen, men for børnene var det vigtigere, at en af de eneste brydere de havde hørt før, Håkan Nyblom, snart skulle bryde. Da Håkan entrerede madrassen, blev han tiljublet af venner, familie, brydefans – og samtlige børn fra Olympia projektet, til trods for at de aldrig havde set den lille stærke mand før. Nogle heppede endda selvom de ikke rigtig var klar over hvem Håkan var. Er det ham i den røde vi hepper på?

Lørdag formiddag skulle børnene selv i aktion. De færreste havde sovet ret meget, for de fleste var de første gang de skulle sove uden for hjemmets fire vægge. Men der blev fightet og gået til stålet, de da 7 hold skulle barberes ned til to, der skulle mødes i finalen. To hold fra Odense og Nykøbing, et enkelt fra Herning og Århus og et mixhold med Randers og Århus kæmpede om sejren, æren, finalepladserne og de eftertragtede præmier. Holdene bestod af en blanding af to-sprogede børn og etniske danske børn, hvilket fungerede upåklageligt, alle heppede på hinanden og øvede tricks, når der var tid til det imellem kampene.

Det blev et Odensehold mod et af Nykøbings hold, der klarede sig bedst i løbet af formiddagen og således skulle dyste mod hinanden i finalen om aftenen i den store Arena.

Det var en flok spændte børn der gik på madrassen kl. 19.00, som forkamp til VM finalerne. Holdet fra Odense kom hurtigt foran, en føring de holdte helt indtil den 8. og sidste kamp i holddysten hvor Nykøbingholdets stærkeste kort, skulle møde sin modstander fra Odense. Kampen gik i gang og Nykøbing hentede hurtigt ind på Odense, indtil bryderen fra Odense trak sig. Hvad skulle der så ske? Der var jo ikke flere brydere? Problemet blev dog hurtigt løst, da en af drengene fra Odense tog sagen i egen hånd og gik på madrassen mod sin meget større modstander fra Nykøbing. Med kun 10 sekunder tilbage af kampen var Odense stadig foran med et point, og Nykøbingkæmperen stormede efter sin modstander for at indhente deres føring, da Odensebryderen tog fat i modstanderens arm, vendte rundt og trak med hver en muskel, så han til publikums jubel fik sin store modstander med i en flyvende marre. Dermed var kampen afgjort og børnene i Odense havde fået sig en ny helt. Børnene var stolte, rigtig stolte og fuldstændig umulige at drive væk fra rampelyset – billederne taler for sig selv.

Efter VM er det lykkedes klubberne at få nogle af børnene til at gå til brydning. I Nykøbing er der startet hele 10 børn fra Olympia, i Herning og Odense ca. 6. I Århus går ca. 8 drenge til brydning i en aktivitetshal i Gellerup. I Odense er der nu brydning i idrætstimerne på børnenes skole, de har købt en mobil brydemadras, så børnene kan få brændt noget af deres utrolige energi af. I halvdelen af byerne køres der stadigvæk forløb med SFO’er og skoler.


af Esben Fonnesbek - 01.10.2009