Historisk Youth Camp under VM i Herning

Et stærkt minde fra VM

VM komiteen med Mads Bang Aaen i spidsen havde proklameret at VM i Herning skulle være meget andet end et VM for senior. Tiltaget med at inviterer unge fra hele verden til youthcamp om formiddagen mod at de indløste billet til VM i brydning om eftermiddagen, var udover et historisk træk også et genialt træk. Hverdag fra kl. 9.00 om morgenen skulle der være brydetræning for unge med nogle af verdens bedste trænere i den stilart der nu var på VM programmet den pågældende dag.  Et initiativ der blev vel modtaget af FILA, det internationale brydeforbund, personificeret af Head of Departement, Harold Tünnemann fra Tyskland.  Selvom der blev en del udskiftning på trænersiden undervejs i forhold til det annoncerede, fik Hr. Tünnemann skaffet klasse trænere til youthcampen hver dag. Hr. Tünnemann havde ligeledes en DVD med til alle bryderne og deres trænere. The fascination of wrestling med database og historik på alle brydere i verden, med et utal af klip med teknik, særlige øjeblikke kampe fra OL og VM. To gange i løbet af ugen blev DVD’en præsenteret for bryderne, først fristils bryderne, siden de græsk-romerske brydere. Virkelig en sand perle at have liggende på sin pc, som bryde interesseret. 

 

Et initiativ der også blev godt modtaget fra nær og fjern. Unge fra Tyskland, Italien, Østrig, Norge, Sverige, Finland, Tyrkiet, USA, England og Danmark indtog madrasserne i den store Hal C i messecentret hver morgen. Nogle havde overnattet på madrassen, andre i campingvogne på den store campingplads lige ved siden af.

Mandag gik det løs, omkring 70 fristils brydere, havde æren af at indlede den første youthcamp ved et VM nogensinde. Det blev ukraineren Danko, der har en EM titel som aktiv og en OL bronze medalje som træner, der havde fornøjelsen, at stå for den første træning og trods sproget, kom han og youthcampen godt fra start.


. www.jjchamp3x.com Tirsdag stod amerikanske Mark Manning og OL sølvvinderen fra 2004 Jamil Kelly. Mark Manning er cheftræner for det amerikanske kvindelandshold, så det var også yderst kvalificeret træning deltagerne fik denne tirsdag. James Johnson (GR) USA, tog opvarmningen for dem og generelt var James en fantastisk støtte og hjælp hele ugen. Han arbejder med træning og ernæring i det daglige, se mere på

Onsdagen blev et at højdepunkterne da det japanske trænerteam indtog youthcampen med Head coach, Kazuhito Sakae i spidsen. Med sig havde han Fijikawa og Kinase, samt den seksdobbelte verdensmester Hitomi Sakamoto.

  Men humør på hele vejen og efter træningen tog Sakae sig tid til at blive fotograferet med fans, samt skrive autografer, fantastisk.  Sakae var i godt humør, han fik via tolk fortalt at bryderne ikke måtte forveksle ham med en skinhead når han tog huen af, jo han var helt skaldet. Så hoppede han op på en stol viste tryllekunst med mønter, inden han gik til opvarmningen. Så var stemningen lagt. Japanerne, der er nogle af verdens bedste trænere, lagde ud med en opvarmning, der for mange af deltagerne var meget teknisk svær, derefter stod den på mange forskellige teknikker og tricks.

Afslutningsvis demonstrerede Hr. Tünnemann, hvordan Sakae jubler med sine brydere når de vinder titler, ved denne gang at løbe rundt med Sakae på sine skuldre, til stor jubel.

For da Godlewski måtte af sted efter en times tid, tog den italienske landstræner i fristil, Rinella, Italien over, og han fik assistance af Minguzzi Italien, guldvinder OL Beijing (GR) 84kg   Torsdag kom Godlewski fra Polen. Også han leverede træning i verdensklasse. Selvom vi efterhånden kender lidt til den polske brydeskole i Danmark blev det endnu en dag, som føltes som et stort ta’selv bord for fristils bryderne.

Fristils bryderne havde på fire dage fået træning fra flere forskellige kulturer, og det skulle blive til endnu mere.

Da der var en del fristils brydere tilbage under de græsk-romerske dage fredag til søndag meldte det Østrigske landstræner team sig på banen og tog sig i samarbejde med Rinella sig af dem

Der blev filmet ivrigt fra trænerne, så der kunne øves videre hjemme i træningslokalet. Fredag tog James Johnson teten med hjælp fra Nate Engell også USA, og lørdag blev det en hel anden skole, da Nasser Noorbakhish (GR) og Jamshid Khirabadi (GR) fra Iran demonstrerede brydning så det mindede om kunst. Der blev vist tricks som fik selv de mest trætte til at spærre øjnene op.
Fra Fredag til søndag stod den på græsk-romersk, og dermed også et ryk ind af brydere specielt fra Danmark. Omkring 200 brydere deltog de sidste dage. 

 Søndag glippede det desværre med de russiske trænere, vi blev reddet af James igen, som fuldendte en fantastisk uge. Han rundede af med vigtigheden af sådan en camp, nemlig venskaber og netværk og det er mit indtryk at der blev snakket på tværs af alder, køn, vægtklasse og landegrænser.  

Vi tillader os at kalde det en succesfuld Youthcamp, med træning fra alle verdenshjørner.

Vores indtryk er, ikke mindst ud fra de mange positive tilbagemeldinger vi fik, både fra brydere, trænere, forældre og tilskuer, at den første Youthcamp nogensinde og så endda på dansk grund, blev en fantastisk oplevelse.

Det er ikke hver uge, man som bryder og træner oplever en cocktail af trænere / træning fra USA, Japan, Polen, Iran, Ukraine, Italien og Østrig.

TAK TIL ALLE!

Specielt tak til Harold Tünnemann, FILA, for at gribe ideen og hjælpe med at føre den ud i livet, uvurderligt, og tak for den flotte DVD. Også en særlig tak til James Johnson med det venlige sind, for en uvurderlig hjælp under vejs.

 Vi håber at også FILA, ser den store værdi i dette tiltag, og gør det obligatorisk under et hvert VM. Skulle der mangle ekspert hjælp med organiseringen, rykker Esben og undertegnede gerne ud, Moskva 2010, Istanbul 2011 sig bare til :-)

Med venlig hilsen

Palle Nielsen og Esben Fonnesbek

 


af Palle Nielsen - 01.10.2009