VM succes'en i Herning - har givet masser af nye brydere i Nykøbing Falster

Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster kan mere end mærke den store succes som dansk brydning havde ved verdensmesterskaberne i Herning for godt en måned siden. VM-succes´en til den lokale bryder Mark O. Madsen der hentede VM sølv,  der bor i Nykøbing Falster og har fået sin brydeopdragelse samme sted, samt Herningbryderen Håkan Nyblom der vandt VM-bronce og ligeledes bor og træner i Nykøbing Falster har smittet kraftigt af på BK Thor.  
 
Nykøbingbryderne der fylder 100 år i 2010 har nemlig som følge af VM-succes´en fået mange nye brydere i træningssalen og på klubbens begynderhold kan det særdeles mærkes, men også på klubbens tumlehold som er børn i 3-5 års alderen ligger fremmødet på godt 25-30 småfolk til tumleholdsbrydning.
 
Den store tilgang skyldes selvfølgelig VM-succes´en som har øget den i forvejen store interesse for brydesporten i Nykøbing Falster, men BK Thors deltagelse i tilgangsprojektet "Olympia-sport" som blev sat i stand af Danmarks Brydeforbund med støtte fra Kulturministeriet, har også givet BK Thor en stor tilgang.
 
BK Thor der var med i dette projekt - havde godt 16 børn med til VM i skolebrydning i Herning , og udover en stor oplelevelse til de mange børn fra Guldborgsund kommune, så har det også givet en masse nye brydere til træningslokalet på Industrivej 8 i Nykøbing Falster.
 
BK Thor forventer endnu flere brydere til klubben i løbet af sæsonen som følge af VM-triumferne i Herning, og at brydningen har stor interesse og generelt  har det rigtig godt i Nykøbing Falster understreges i midten af november når BK Thor afholder seminar for pædagog´er - og hvor over 20 deltagere er tilmeldt.
 
På billedet ses flere af de Guldborgsund-børn der var med VM i skolebrydning i Herning, og som efterfølgende er startet til brydning i BK Thor og Nykøbing Falster.


af Jane Sunesen - 26.10.2009