Personlig udvikling og tid til forandring

For de danske brydere er det en anden hverdag de nu skal i gang med, end den de havde for godt tre uger siden, inde de rejste til Iran og Egypten. Alle har de gennemgået en personlig udvikling, alle har brug for forandring. Udover to internationale stævne på højt niveau så har især træningslejren været med at flytte noget hos de danske landsholdsbrydere. Frederik Ekstrøm fortæller, ”Efter en lidt skuffende start ved det iranske stævne for mig, stod den på en lang og hård træningslejr med det iranske landshold. Her var der meget god sparring med høj intensitet, hvilket selvfølgelig altid er godt. Jeg blev presset meget mod mine modstandere under træningen og blev derfor nød til at angribe mine modstandere meget for at det blev min brydning og mig der styrede træningskampenes gang. Jeg trænede med Irans OL-deltager og en iraner der vandt det iranske stævne i min vægtklasse. Der var ikke den store tvivl om at de lige var skridtet foran mig, endnu, men det medførte også at mit niveau blev højere.

Niveauet på stævnet i Egypten var lidt lavere end stævnet i Iran, men vægtklasserne var dog stadig godt besat. Folk fra mange lande i Afrika og nogle fra Indien, Australien og Spanien. Jeg vandt i 74 kg og kunne under stævnet virkelig mærke at træningen i Iran havde udviklet mig. Jeg angreb modstanderne mere end jeg tidligere har gjort og det gav stor succes. Det var dejligt med en sejr til det sidste stævne inden EM så selvtilliden er i top.

Udover to gode stævner og en træningslejr har der været mange spændende oplevelser. Alt fra busture og iransk kultur til templer i Egypten og sejlture på Nilen. Vi har mødt mange spændende mennesker og alt i alt har det været tre gode uger".

For sportschef Erik Nyblom er der ingen tvivl om at turen har været med til at modne de danske brydedrenge. "Det rent sportslige har været meget godt. Naturligvis er der mange ting, specielt vedr. logistik og komfort, der ikke er som i vante omgivelser i Danmark; men det skal man også kunne abstrahere fra som bryder.
Stævnet i Iran var lige præcis så stærkt som vi havde håbet på og den efterfølgende samling i Iran levede fuldt ud op til vore planer for de sidste hårde forberedelser forud for europamesterskaberne om nogle uger. Den mest positive indsats stod Frederik Ekstrøm for. Efter at i lang tid have kæmpet med at få specielt den stående brydning til at fungere, viste han i Ægypten at han også kan score point i de første 90 sekunder af hver periode. Selvtilliden blev større og større efter hver kamp. Naturligvis er niveauet højere til EM, men nu er han ved at få en mere international stil.
Det afsluttende stævne i Ægypten viste at Håkan Nyblom er ved at have EM-formen på plads. Efter nogle dages pause går vi på mandag i gang med den sidste finpudsning før EM. Her skal den sidste hurtighed og timing på plads, inden holdet den 2. april rejser til EM i Vilnius, Litauen,” udtaler sportchef Erik Nyblom
af Mads Bang Aaen - 19.03.2009