Et enkelt lyspunkt ved en skuffende formiddag ved EM i brydning

Med kun en enkelt sejr fik formiddagens EM i brydning ikke det ønskede danske resultat. Men da Frederik Ekstrøm og Håkan Nyblom modstandere er gået i finalen, træder de to ind igen i EM turneringens opsamlingsheats i eftermiddag, og der er dermed stadig mulighed for danske bronzemedaljer.

EM debutanten, den bare 19-årige Anders Ekstrøm, stod for formiddagens eneste danske sejr, da han vandt sin første runde ved EM i brydning i den Litauiske hovedstad Vilnius. I 55 kilo klassen vandt Anders i 1/16 finalen med 1-0, 1-0 over den svenske bryder Per Emil Sundberg. For Anders var sejren noget særligt, da han til daglig går i gymnasiet på brydelinien i den svenske by Klippan. I 1/8 finalen ventede der Anders en stor mundfuld, da han stod over for den russiske olympiske mester Bekxan Mankiev. Rusland er den absolut førende brydenation inden for Græsk Romersk brydning. Efter en tæt første periode, som russeren vandt med 1-0, fik Anders i anden periode en brydelektion og tabte med 0-8. Anders storebror, Frederik Ekstrøm, der stiller op i 66 kilo klassen, var oversidder i første runde, og mødte i hans 1/8 finale hviderusseren Mikhail Siamionov, der vandt 1-0 og 4-0. Medaljekandidaten Håkan Nyblom, der i hans 1/8 finale mødte polakken Eduard Barseghyn, tabte også sin første kamp. Her blev det til et nederlag efter tre perioder, med 1-4, 1-0 og 0-1. Især nederlaget i første periode af kampen var diskutabelt, da det vindende tre-point greb ifølge den danske lejr klart var ulovligt. Efter dansk protest fik polakken medhold i, at grebet var legalt, og dermed hjalp den danske protest ikke noget.

I eftermiddagens opsamlingsheat skal Frederik Ekstrøm op mod svenskeren Sharur Vardanyan mens Håkan Nyblom skal op mod Ivo Angelov fra Bulgarien.

Ønskes yderlige kommentar kan presseansvarlig Mads Bang Aaen kontaktes på 2897 7842.