Sommerferierapport fra Olympia Wrestling

Integrationsprojektet, Olympia Wrestling kender ikke begrebet ferie, og fortsætter derfor hele sommeren, nogen steder i fuldt omfang andre steder på lidt lavere blus. I Nykøbing har man eksempelvis haft næsten 10 nye brydere i klubben torsdag aften i sidste uge. 10 lyder umiddelbart ikke som alverden, men bevæger man sig ud i de boligområder projektet færder sig i, vil man opdage at området er støvsuget for folk, de er ganske enkelt på ferie eller på familiebesøg i hjemlandet. Det samme har været tilfældet i Gellerup i Århus, der selvom det har den tvivlsomme ære af at være landets største ghetto også er så godt som forladt. Randers havde omkring 30 børn til åbent hus den første dag i ferien, og fortsætter som de to andre klubber med sommerferiebrydning.

Efter sommerferien køres der igen hårdt på skoler, fritidsordninger, ligesom der mange steder er aktivitetsdage i lokalmiljøet, med brydning på programmet. I Herning og Århus bliver der gjort reklame for VM og Olympia Wrestling på lokale radiostationer, de såkaldte ”indvandrer-radioer”.

Rundt om i byerne hos samarbejdspartnerne i aktivitetscentre, på skoler osv, er der optimisme selvom der her i ferien, kun har været begrænset tilstrømning til arrangementerne. Belært af tidligere ved de at det er sådan det er i ferien, og pointerer at det er vigtigt ikke at miste modet og aflyse.

Vi kører på, med tro på konceptet

.


af Mads Bang Aaen - 13.07.2009