VM brydere bruger Nordiske Mesterskaber til kamptræning

De netop hjemvendte danske VM bryder ligger ikke på den lade side for tiden! Efter små tre ugers hård og intensiv træning i Colorado Springs står den allerede i denne uge på mesterskabskampe, når de på fredag rejser til Oskarshamn i Sverige for at deltage i de Nordiske Mesterskaber der bliver afviklet lørdag den 1. august. Det bliver dog ikke med fokus på at tage medaljer, for med 53 dage til VM start handler det mere om kamptræning og finpudsning af teknikken.

”Selvom vi har to forsvarende nordiske mestre har vi valgt ikke at sætte alt ind på at genvinde medaljerne, men i stedet målretter vi vores forberedelser til det nært forestående VM. Dermed ikke sagt at vi ikke gerne vil tage medaljer, men for os er det ikke målet i år.” siger Sportschef Erik Nyblom.

De to forsvarende mestre er Mark O. Madsen og Frederik Ekstrøm i henholdsvis 74 og 66 kg. Begge bryder vælger dog ved dette mesterskab i år at stille til start i 84 og 74 kg. Og det af den simple årsag at det at gå i vægt tager hårdt på kroppen og det er ikke det rigtige at gøre på nuværende tidspunkt, når sæsonens alt overskyggende mål er VM i september på hjemmebane.

For VM bryderne Håkan Nyblom og Rune Nilsson handler det også om hård kamptræning, den tidligere EM bronzevinder Håkan Nyblom ved at det er et stærkt felt han er oppe i mod og glæder sig til at få nogle gode kampe og give den ”en på hatten”. ”Det vigtige lige nu er at få nogle rigtig gode kampe og det ved jeg det bliver for mig til NM. Træningslejren i USA har været udbytterig med masse af konditionstræning og mange gode kampe. Kroppen er så trimmet nu og selvom vi sørger for at restituerer skal vi passe på vi ikke får skader, det kunne være fatalt så tæt på VM.” udtaler Håkan Nyblom

Danmark stiller med brydere i seks til NM, heraf er Martin Lorenzen i 55kg og Jesper Viholt 96kg debutanter ved senior mesterskaberne. Derudover består holdet af: Mark O. Madsen, 84kg, Rune Nilsson 84kg, Frederik Ekstrøm 74 kg og Håkan Nyblom 60 kg. Efter mesterskaberne bliver Rune Nilsson, Frederik Ekstrøm og Håkan Nyblom i Sverige en uge hvor de deltager i en træningssamling med de øvrige nordiske lande.

Mark O. Madsen rejser til Polen for at forberede sig til stævnet i Pytlasinski også kaldet ”lille VM” der finde sted fra den 14. til 16. august og som bliver det sidste stævne inden VM.

Fakta om VM i brydning 2009:

  • Tid: Mandag d. 21. september til den 27. september 2009
  • Sted: Herning - Messecenter Herning
  • Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik
  • Antal deltagere: Der forventes små 1000 deltagere fordelt på ca. 100 deltagernationer
  • Udbredelse: Brydning har 2000 medlemmer i Danmark, på verdensplan er der omkring 20 millioner brydere. Brydning er størst i Mellemøsten, Østeuropa og Asien.
  • TV: der er indgået aftale med DR om produktion af VM, på verdensplan forventes VM at blive set af mellem 300-400 millioner seere
  • Kontakt: Presseansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842 eller mbaa@dif.dk
  • Info: www.brydning.dkog www.wwc2009.dk


af Mads Bang Aaen - 29.07.2009