Dødsfald

Kurt Berg, Hou

Den tidligere danmarksmester i brydning Kurt Berg, Vestergade 35A, Hou, er død, 71 år.

Han blev landskendt, da han som 17-årig blev danmarksmester i brydning som repræsentant for Horsens-klubben Hermod. Samme dag vandt hans mester, Gunnar Henningsen, nemlig også DM-guld i brydning i en anden vægtklasse.

Kurt Berg var jysk mester 10 år i træk. Den talentfulde Hermod-bryder sluttede i fjervægt og bevarede kampvægten til sin død.

Kurt Berg var slagterlærling hos Gunnar Henningsen og arbejdede i mange år som slagter, bl.a. 16 år på kvægtorvet, men senere blev han bidt af fiskeri. Fra 1986 tilbragte han hvert år tre-fire måneder påVesterhavet. Han stoppede med at arbejde, da han fyldte 60 år.

Brydning var en stor del af hans liv. Ud over succesen i Hermod Horsens startede han to brydeklubber i Skanderborg og Hou, og kronen på værket var, at han skabte tre danske mestre i Hou. Brydesporten har dog været påretur siden Kurt Bergs storhedstid, og klubberne i Skanderborg og Hou er nu lukket.

Kurt Berg, der havde den sorg at miste sin kone Jytte i 1998, nød sit otium i Hou, hvor begge hans døtre og hans seks børnebørn bor. Han boede på Hou ældrecenter. Hverdagen fordrev han med daglige ture til Odder, og han fulgte levende med i døgnets begivenheder i Horsens Folkeblad.

Kurt Berg havde ikke kontakt med sine gamle brydekammerater fra Horsens, men var med i Hall of Fame med de bedste sportsfolk i Horsens. Som dansk mester har han en fremtrædende plads i sportshistorien i Horsens, og han var en af de sportsfolk, der valgte at give sin viden videre til ungdommen efter sin aktive karriere.

Tommy


af Palle Nielsen - 04.08.2009