Kvindebryder skal til VM i Herning

Den 21-årige Nanna Hyllegaard Pedersen bliver eneste kvindelig danske VM-deltager, når hun stiller op i 55 kg klassen.

Indtil videre har Danmarks Brydeforbund udtaget fire mænd og en kvinde til verdensmesterskaberne i september på hjemmebane i Herning. Sidst ankommende på holdet er den 21-årige Nanna Hyllegaard Pedersen, der dermed bliver ene kvinde om at repræsentere de danske farver, når det går løs i Herning fra den 21. til den 27. september. Nanna læser til daglig PGU ved siden af brydningen og kommer ligesom tre af de danske herrebrydere fra Nykøbing Falster.

”Det bliver en kæmpe oplevelse. Det er noget, jeg drømt om og set frem til, lige siden det kom frem, at VM skulle afvikles i Herning. Det bliver helt fantastisk at kunne gå i ringen og have så mange man kender med på sidelinjen. Det er noget, jeg kan få helt gåsehud over at tale om. Det bliver mit første seniormesterskab, og det bliver fedt at prøve, for man ved, at alle kommer i deres absolutte topform. Nu får jeg chancen for at måle mig med dem, og jeg kan få et indtryk af, hvordan jeg ligger i forhold til de bedste. Derfor er jeg heller ikke så vild med at udtale mig om mine forventninger, for det lægger et stort pres på mig. Men jeg ved, at jeg vil yde mit allerbedste og give 100 procent hver gang. Selvfølgelig håber jeg på gode resultater, ellers kan det jo være det samme. Jeg er med for at vinde,” siger Nanna Hyllegaard Pedersen.

For Nanna bliver forberedelserne intense. I dag onsdag rejser hun til Polen for i morgen torsdag at deltage i et stort internationalt seniorstævne. Når hun kommer hjem står den på skole og brydetræning. Nanna Hyllegaard Pedersen har sidste eksamen i sit PGU-studie den 11. september, altså kun ti dage inden VM begynder. Så hun går en hektisk tid i møde. ”Den kommer til at stå på brydning og skole frem til VM. Midt i mine eksamener skal jeg til Polen Open Warsaw Cup, som er et slags lille VM for piger. Det er det sidste stævne mange tager til, inden det går løs i Herning,” siger hun.

Ved VM i brydning afvikles kvindernes konkurrencer fra onsdag til fredag. Nanna Hyllegaard Pedersens vægtklasse er 55 kg, og den bliver afviklet torsdag. Fra kl. 13.00 til 19.00 vil der være indledende kampe, og fra 19.30 til 21.30 vil der være tre VM-finaler og seks bronze kampe. Hver aften kommer således til at byde på masser af spænding og top brydning.

Se indslag fra DR Sporten

Fakta om VM i brydning

Tid: Mandag d. 21. september til den 27. september 2009
Sted: Herning - Messecenter Herning                                                                                                                                                                                                       Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik
Antal deltagere: Der forventes små 1000 deltagere fordelt på 100 deltagernationer
Discipliner: Der konkurreres i Fristil, Kvinde brydning og Græsk Romersk, der er den mest udbredte her hjemme
Udbredelse: Brydning har 2000 medlemmer i Danmark, på verdensplan er der omkring 20 millioner brydere. Brydning er størst i Mellemøsten, Østeuropa og Asien.
TV: Der er indgået aftale med DR om produktion af VM, på verdensplan forventes VM at blive set af mellem 300-400 millioner seere
Kontakt: Presse- og marketingsansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842 eller mbaa@dif.dk
Info: www.brydning.dk og www.wwc2009.dk


af Mads Bang Aaen - 12.08.2009