Nordisk nedtur for Thors brydere i Sverige

Der var tale en om en ren nedtur for Brydeklubben Thors to forsvarende nordiske mestre Frederik Ekstrøm og Mark O. Madsen der lørdag var til start ved de nordiske mesterskaber der fandt sted i Oskarshamn i Sverige.

De to thorbrydere stillede begge til start i en vægtklasse højere end sidste år, hvorfor det måske ikke var ventet af titlerne blev genvundet, men det var nok ikke forventet at begge brydere var færdige efter hver to nederlag som var status efter mesterskabet i Oskarshamn.


Mark O. Madsen tabte højest overraskende begge sine kampe i 84 kg klassen, og især det første nederlag til Christoffer Ljungbäck, søn af den tidligere landstræner Benni Ljungbäck var nærmest sensationelt. Mark O. Madsen tabte første periode med 3-0 - men kom godt igen ved at vinde 6-0 i anden periode. Det blev dog derefter højst overraskende så 5-1 til svenskeren i tredje og afgørende periode.

I næste kamp mødte Mark O. Madsen så den svenske mester i 84 kg Fisnik Zahiti som vandt to gange 1-0, og dermed var Mark O. Madsens nordiske mesterskab højest overraskende slut. Selvom den 3 dobbelte VM medaljetagere lige er kommet hjem fra en 3 uger hård træningssamling i USA så var det alligevel en stor overraskelse at thorbryderen slet ikke kom i nærheden af medaljerne ved dette års NM.

Meget bedre var det for Frederik Ekstrøm i 74 kg klassen, som også kun fik to kampe og to nederlag. Frederik Ekstrøm tabte første kamp til norske Kim Idar Molnes med 2-1 i perioder, og i næste kamp mod svenske Robert Rosengren blev det til et 2-0 nederlag.

BK Thors 3. deltager Rune Nilsson kom ikke i kamp i 84 kg klassen, da problemer med den ene albue satte en stopper for deltagelsen. Så alt i alt en rigtig skidt Thor-dag ved NM i Oskarshamn.

Der var dog lidt at glæde sig over i den danske lejr, da Håkan Nyblom fra Herning i 60 kg klassen hentede bronce og det samme gjorde Jesper Viholt fra Frederikssund i 96 klassen. 

Sportscollegebryderen Martin Lorentzen fra Roskilde var også til start i 55 kg klassen men endte uden for medaljerækkerne.

Mark O. Madsen fortsætter nu forberedelserne mod VM i Herning, med en 14 dage lang træningssamling i Polen, mens Frederik Ekstrøm og Rune Nilsson VM-forbereder sig i Sverige.


af Mads Bang Aaen - 03.08.2009