VM bryderne til sidste stævne før VM

Det er nu eller aldrig for de danske VM brydere, hvis der er tricks eller taktik de mangler at få afprøvet inden det går løs om 37 dage ved verdensmesterskaberne i Herning. I den kommende weekend deltager de i det sidste stævne inden VM begynder den 21. september i MCH, og det er ikke et hvilket som helst stævne de finpudser formen ved, det sker nemlig ved den traditionsrige Pytlasinski turnering i Myslowice i Polen, der betragtes som et mini VM.

Den har i de foregående mange måneder stået på intensiv træning både i form af fysik træning, kostplaner og kamptræning. Med et hårdt program er de danske brydere nu så klar som de kan blive og de brænder efter at lade kroppen og musklerne tale.

Der har været stille omkring den tredobbelte VM medaljetager Mark O. Madsen, men nu er der kommet liv i den karismatiske kæmper og han melder sig klar.

”Jeg har en rigtig god følelse og jeg er på rette vej. Med et hårdt træningsprogram det sidste halve år og en rigtig god træningslejr her i Polen de sidste 14 dage synes jeg at jeg er nået langt. Selv om mine resultater har været svingende og ikke er som de ”burde” være, så har jeg en rigtig god fornemmelse.” siger Mark O. Madsen fortsætter. ”Anlægget her på træningslejren er helt i top og der har været nogle af de bedste brydere fra bl.a. Ungarn, Frankrig, Polen, og Tjekkiet, så jeg har ikke kunnet få bedre sparring. Nu ser jeg frem mod stævnet i Pytlasinski og glæder mig at til at få afprøvet de forskellige ting som vi har arbejdet hårdt på. Jeg har ikke så meget fokus på resultaterne og forventningerne, for mig er det vigtigt at jeg lykkedes med de ting jeg har trænet på.”

Også for 84kg bryderen Rune Nilsson der har skullet bevise sin kunnen for at komme på holdet er optimismen i top. ”Den skal ha fuldt skrald som var det VM, der er ikke andet for, jeg ved jeg er i god form, og at jeg er blevet meget bedre det sidste ½ års tid, så jeg er så klar som jeg kan blive”, siger Rune Nilsson og fortsætter ”Pytlasinski skal bruges til at teste formen og teknikken, og det betyder ikke at det er sjov og ballade”. Rune Nilsson var ikke til start som de øvrige VM brydere ved de Nordiske Mesterskaber på grund af en irriteret albue. ”Albuen er i bedring, jeg har fået behandling på den efter vi kom hjem fra træningslejren i Sverige”, siger Rune Nilsson.

Frederik Ekstøm og Rune Nilsson skal i kamp lørdag i henholdsvis 66kg og 84kg. Mark O. Madsen og Håkan Nyblom i bryde søndag i henholdsvis 74kg og 60kg.

Følg bryderne i Pytlasinski her

 


af Mads Bang Aaen - 14.08.2009