Anders Sehested på medaljejagt ved Døve-OL

20-årige Anders Sehested jagter topplaceringer når Deaflympics afgøres i Taiwans hovedstad Taipei.

I dag tirsdag rejste den 20-årige Århus-bryder mod øst for at deltage i de døves svar på de Olympiske Lege – Deaflympics. 4.000 døve atleter deltager i mesterskaberne, og selvom det er den unge bryders første Deaflympic, så har han påtaget sig rollen som Danmarks store medaljehåb.

Anders har ved de seneste VM og EM stævner vundet bronze og har derfor noget at have den store målsætning i. Ca. 20 nationer vil være til start, og med en god lodtrækning, så Anders slipper for store brydenationer som Tyrkiet, Rusland, Iran og Ukraine i de første runder, kan Anders være godt på vej mod sit mål.

Det er ikke kun i døvesport, at Anders Sehested har gjort sig bemærket. Han har været dansk juniormester blandt de hørende i to år, og hans træner Lütfü Atay ser en fremtid for ham i normal brydning.

Men træneren koncentrerer sig først og fremmest om det forestående Deaflympics
- Anders er i kategorien, hvor vi forventer, at han henter medalje. Han har store chancer, og jeg forventer en medalje - mindst, siger Lütfü Atay.

Anders Sehested skal i kamp d. 7 september i 84 kg-klassen.

Vil man læse mere om Deaflympics, kan vi anbefale ”Deaflympics for Dummies” på følgende link: http://www.deaflympics.dk/Deaflympics.aspx?id=160


af Esben Fonnesbek - 01.09.2009