Nordic Camp for cadet piger

Mens Nanna Hyllegaard, BK Thor N, forbereder sig til sit første VM for kvinder i Herning, var der i weekenden, mulighed for en træningssamling i Ljungbyhed, Sverige for de cadet piger, der gerne vil følge i Nannas fodspor, dem der vil mere med deres brydning.

Ida Stuhr, Jyden Aalborg, Ida Johanson, Nakskov BK, Anna Laursen og Marie Støve, BK Thrott, var inviteret, desværre var Marie Støve forhindret.

Henrik Stuhr, træner i AK Jyden, agerede træner / chef de mission på turen.

66 piger deltog i samlingen, et eldorado for de danske piger, der kun er vant til at træne med hinanden. Der var flest piger fra Sverige, men også Finland var repræsenteret, udover de tre danskere.

Weekenden bød på fire brydepas, som var lige fordelt med opvarmning, teknik og kamp.

Kanon samling, men også hård, jeg kunne godt mærke at det er først på sæsonen, ”udtaler Anna Laursen BK Thrott”, vildt at der bare var en ny at bryde med hele tiden.

Flere af de svenske piger, bl.a. omkring 12 fra HGB wrestling i Helsingborg, kommer til unge campen ved VM i Herning, det samme gør de fire ambitiøse danske piger, så her bliver der god mulighed for at træne sammen igen. Træningen hos kvinderne står VM-bronzevinderen Kazuhito Sakae fra Japan for sammen med Jan Godlewski fra Polen, et par af verdens bedste fristils trænere. Også her bliver det lidt af et eldorado for de danske piger med deltager fra mange nationer. Det bliver spændende at følge pigerne fremover.

Forbindelserne til Sverige er guld vær og nødvendig, hvis man som pige, vil mere med sin brydning. Nanna Hyllegård tog i en alder af 17 år til Gällivare i det nordlige Sverige. I 1½ år boede hun i den nordsvenske by, for at kunne træne i den stærke svenske pigeklub, i sine bestræbelser på at udvikle sig, så hun kunne være med på internationalt plan. Bestræbelserne, de mange træningstimer, bar frugt med velfortjent udtagelse til VM i Herning.

Held og lykke til Nanna, samt en opfordring til at være på lægterne i Herning om torsdagen den 24.sep, hvor hun skal i kamp i 55 kg.

Palle Nielsen
af Palle Nielsen - 04.09.2009