Brydeklubben Thor rundede de 100 år i stor stil

100 års dagen blev en fantastisk dag for nykøbingbryderne.

Brydeklubben Thors 100 års dag blev lørdag fejret efter alle kunstens regler, og såvel receptionen og især 100 års jubilæumsfesten vil gå over i historien, en historie som nu er 100 år. Godt 200 gæster kiggede forbi ved receptionen, hvor der udover en masse gæster, var en stor jubilæums udstilling, hvor der var masser af nostalgi af brydning igennem 100 år i Nykøbing Falster.

Receptionen foregik i klubbens træningslokale, der var pyntet op i dagens anledning, og receptionen bød på masser af taler, blandt andet af Guldborgsund Kommunes kultur og fritidsudvalgsformand Poul-Henrik Pedersen, som også medbragte en flot check på kr. 10.000 kr.

Blandt talerne var også klubbens formand Morten Ahlefeldt Hansen, der præsenterede den flotte 100 års jubilæumsbog ”100 år med Brydeklubben Thor”. De første udgaver af jubilæumsbogen, der er støttet økonomisk af Thors Venner og Nordea fonden blev efter præsentationen, overrakt til Poul-Henrik Pedersen, klubbens nulevende æresmedlemmer Bernhard Esbensen, Ole Pedersen, Knud-Erik Johansen og Bent Rasmussen. Derudover var der også jubilæumsbøger til den lokale kunstner Erik Mortensen, og Jess Berner Nielsen fra Grafosign, der har designet klubbens jubilæumslogo, som nu er klubbens nye vartegn.

Klubbens hidtil eneste kvindelige formand Bodil Larsen modtog også bogen, og det samme gjorde Linda Jørgensen og Ole Nielsen, der har hjulpet til med korrekturlæsningen.

Blandt talerne ved receptionen var også Guldborgsund Sports og Idrætsråds formand Ebbe Bressing, ligesom Danmarks Brydeforbunds formand Palle Nielsen holdt en tale. Fælles for alle talere var der stor ros til Nykøbingbryderne for at have skabt den klub i dag, der har haft stor succes især igennem de sidste 10 år.

Brydeklubben Thor fik sit æresmedlem nr. 15 i klubbens historie, da Henri Boesen blev hædret som nyt æresmedlem. Henri Boesen har tidligere været formand i BK Thor og har desuden været en af klubbens store brydere i 50erne.

Palle Nielsen fra Danmarks Brydeforbund overrakte æresnåle til flere af klubbens ledere, og der var Guldnål til klubbens formand Morten Ahlefeldt Hansen, og de tidligere mange års ledere i klubben, Bente Hyllegaard Pedersen, Dan Hyllegaard Pedersen og Michael Johansen. Derudover blev Frederik Ekstrøm honoreret med en guldnål grundet sit nordiske seniormesterskab han vandt for 2 år siden, og dermed var berettiget til at modtage nålen.

Bestyrelsesmedlem Heidi Hovmand-Futtrup modtog Danmarks Brydeforbunds æresnål i sølv, og der var bronzenåle til diverse bestyrelsesmedlemmer og ledere i BK Thor og Thors venner.

Det var følgende:
Lena Christensen, Sonja Ekstrøm, Peter Brinks, Henning Jensen, Benjamin Andersen, Thor Hyllegaard Pedersen og Andy Nielsen.

Der blev desuden uddelt to specialpriser til Thorfolket. Thor-træner, Thor Hyllegaard Pedersen og dennes farbror Søren Hyllegaard Pedersen, næstformand i BK Thor, blev begge gjort til ambassadører i et nyoprettet ambassadørkorps i Danmarks Brydeforbund, og de blev samtidig de to første i dette korps.

Udover taler og hædringer var der også masser af gaver til BK Thor. Klubben havde ønsket sig penge til en stor fælles klubtur næste år, og det havde gæsterne virkelig påskønnet, og BK Thor modtog godt 60.000 kr. Derudover var der blandt andet også en stor en grill i gave fra Thors venner. En grill der kan stege helstegte pattegrise, og netop denne ret er klubbens traditionsrige spise ved sommerfester m.m.

Netop helstegt pattegris med tilbehør var også menuen ved receptionen, hvor hele to grise var på grillen i dagens anledning. Derudover var der også underholdning, da en af Brydeklubben Thors aktive brydere Kevin Christiansen, underholdte med stand-up, sammen med to københavnske stand-up komikere.

Efter receptionen blev eftermiddagen brugt til at glæde sig over de mange gaver, og så forberedelsen til jubilæumsfesten. Ved jubilæumsfesten deltog godt 120 spisegæster og det blev et brag af en fest. Klubbens formand Morten Ahlefeldt Hansen holdt en jubilæumstale, hvor han glædede sig over at BK Thor er den flotte ”stand” i dag som den er som 100 årig, og hentydede til at BK Thor i dag trods den høje alder er stærkt velfungerede med masser af brydere og flotte resultater.

Talen sluttede af med at man kårede århundredets leder og århundredets bryder. I bedste Oscar-uddeling stil blev disse fundet.

Her blev nuværende æresmedlem Knud-Erik Johansen kåret som århundredets leder i Brydeklubben Thor, efter en meget stor lederindsats igennem rigtig mange år, og samtidig en person der har stor ære i at mange andre markante navne i er blevet tilført til Brydeklubben Thor.

De øvrige tre andre ledere der var nomineret var Otto Boesen, Kaj Jacobsen, begge tidligere formænd i BK Thor, samt BK Thors nuværende formand Morten Ahlefeldt Hansen.

Det blev ikke overraskende Mark O. Madsen der modtog prisen som århundredets bryder. Thorbryderen har med 6 internationale medaljer heriblandt et junioreuropamesterskab været BK Thors helt store profil og mest vindende nogensinde i klubbens 100 årige historie.

De øvrige nominerede var Anders Ekstrøm nr. 2 ved EM i 2007, VM-bronzevinder Otto Boesen fra 1922 samt Peter Larsen, OL-deltager i 1936.

På billedet ses århundreds bryder, og leder: fra venstre er det Mark O. Madsen og Knud-Erik Johansen.

Der var i aftenens løb også flere taler, og Brydeklubben Thor havde til dagen også lavet et lille eventyr om BK Thors historie, og hvor næstformand Søren Hyllegaard Pedersen spillede HC Andersen. Dette lille eventyr gav blandt andet lidt fortælling om klubbens historie, og hvor det blandt andet blev til en gensyn med det "legendariske" Sandemandshold fra 1925, og her var frem af nutidens brydere iført de gamle dragter.

På billedet ses det legendariske "Sandemandshold" fra 1925. Det er fra venstre Flemming Rasmussen, Mikkel Fog Nielsen, Frederik Fog Nielsen, Ronni Volthers og Torben Rasmussen

Eventyret sluttede af med at alle Thorbrydere i salen gik på scenen og sang "Brydesangen" en sang som klubben indspillede i 1995. Efter revyen og spisningen blev der serveret stor jubilæumskage selvfølgelig dekoreret med BK Thors jubilæumslogo på.

Derefter blev der så budt op til dans - og her kom der for alvor fuldt tryk på dansegulvet. I dagens anledning var det - det tyske band fra Berlin "Blue Haley Band" der spillede 60ér musik. Det var klubbens formand og næstformand der har set dette band spille tidligere på året og det blev en kæmpesucces. Kl. 0300 sluttede en fantastisk og historisk dag af i Brydeklubben Thors historie, og der blev samtidig tilføjet nye detaljer til historien, til den meget traditionsrige klub.

De stolte traditioner og "Thor-ånden" lever i bedste velgående i BK Thor, og allerede nu er man gået videre mod næste milepæl - de 125 år.

Med sportslig hilsen
Morten Ahlefeldt Hansen
Formand - BK Thor
tlf. 25 18 20 20


af Else Kilgod - 07.11.2010