Landsholdsoplevelser

Det danske seniorlandshold har i efteråret deltaget i de svenske Grand Prix stævner – og det med stor succes! Vi har således kunnet følge deres bestræbelser og resultater her på hjemmesiden.

Her i julemåneden, er der ikke planlagt stævner for dem, men som vi alle ved, står man aldrig stille, når man er seriøs bryder. Resultaterne på madrassen kommer af hårdt og kontinuerligt arbejde i træningslokalet. Der er dog også blevet tid til at reflektere lidt over oplevelserne – som et hold. Et hold bestående af individualister, der for nogens vedkommende også konkurrerer mod hinanden.

Hvad betyder det for landsholdsfølelsen? Hvad er vigtigt for bryderne, når de er af sted sammen og hvordan opleves det?

Jeg spurgte dem og fik nogle ganske positive svar ud af det.

Alle føler sig som en del af et hold og sætter stor pris på kendskabet til hinanden – det fungerer som en helhed. Det faktum, at brydning er en enmandssport kan ikke ødelægge gejsten for hinanden – opbakningen til hinanden. Det er helt naturligt for bryderne, forud for en kamp, at lukke af og forberede sig fysisk og mentalt på kampen. Og det er netop disse ting, der er vigtige for holdfølelsen – respekten for, hinandens professionelle indstilling til sporten.

Udover påvirkningen af det evt. påkrævede vægttab og tidspunktet på døgnet er de – ofte lange – transporttider – præget af god stemning. Det samme gælder for tiden imellem stævnerne, hvor man i mindre eller større omfang ses til træning og andre arrangementer i klubberne.

Danmarks Brydeforbund er meget glade for brydernes tilbagemelding og ser frem til at følge dem i det nye år, hvor spændende opgaver, såsom Senior EM venter dem.

Louisa McKennell


af Else Kilgod - 03.12.2010