Henrik Pajbjerg fik lederpris i Herning

HENRIK PAJBJERG ÅRETS LEDER I HERNING

Mandag den 1. marts blev brydeklubbens formand Henrik Pajbjerg hædret med Herning Byråds idrætslederpris.
Prisen uddeles efter indstilling fra foreningerne til en idrætsleder, der har ydet en særlig indsats gennem lederarbejdet i en forening eller for idrætten i Herning Kommune i det hele taget.


HP-1

Her er et uddrag af indstillingen:
Henrik begyndte til brydning som niårig. Hans aktive karriere gav fire Danske mesterskaber i puslinge, ungdom og junior rækkerne, samt flere danske holdmesterskaber. Henrik har herudover repræsenteret Danmark ved de nordiske juniormesterskaber.
Det er dog udenfor madrassen Henrik har ydet den største indsats for klubben. Henrik har været træner for puslinge og drengeholdet i årene 1987-1990. Han kom første gang i bestyrelsen i 1986-1990 og har efter et kort udlandsophold siddet i bestyrelsen siden 1992.    Han var næstformand i perioden fra 1992 til 2002, hvor han overtog formandsposten – en post han stadig bestrider.
Specielt Henriks indsats i forbindelse med det netop afholdte VM i brydning bør fremhæves. Henrik var den eneste frivillige leder i organisationskomiteen, hvor han havde det overordnede ansvar for de frivillige hjælpere. Han fik samlet en imponerede stab, med over 270 frivillige hjælpere, der var med til at sikre den arrangementsmæssige succes ved mesterskaberne.
Planlægningen af VM opgaverne har stået på i flere år, ligesom planlægningen omkring udviklingen af Herning Brydeklub. Her nogle måneder efter VM, står klubben med flere motiverede trænere end nogensinde og antallet medlemmer er mere end tredoblet i løbet af det sidste år. Visionerne og målsætningerne er opnået over forventning. Til sidst skal der nævnes at klubben i Henriks formandsperiode, har haft to OL deltagere og opnået medalje, ved både EM og VM.


HP-2

Idrætslederprisen er uddelt siden 1982, hvor klubbens nu afdøde æresmedlem, Sigvald Olesen var første modtager af denne pris. Klubbens mangeårige leder, Poul Bengtsson der stadig er aktiv som dommer, modtog prisen for ca. 20 år siden, hvorfor Henrik bliver den tredje leder fra brydeklubben, der modtager denne flotte hæder som blot nr. 29 i rækken.

Udover idrætslederprisen uddelte byrådet samtidig hæderspriser til alle de aktive, der enten har opnået et dansk senior mesterskab eller en dansk rekord (der står året ud) eller har deltaget på det danske landhold til en a-landskamp eller lignende. Juniorer der enten har vundet et nordisk mesterskab eller medalje til junior EM eller VM er også inviteret. Fredrik Bjerrehuus modtog en gave for anden gang, da han vandt det nordiske juniormesterskab sidste år. Håkan Nybloms VM bronze betød at Håkan var inviteret til rådhuset for 13. gang, hvilket betød at han modtog den flotteste gave, da gaven bliver flottere, for hver gang man er med.


af Erik Nyblom - 03.03.2010