To medaljer i Polen

Det danske juniorhold vandt to medaljer ved de åbne polske mesterskaber i weekenden.

Anders Ekstrøm, BK Thor var alene om at repræsentere Danmark i 55 kg klassen. Han lagde ud med to sikre pointsejre over polske brydere. I semifinalen tabte han knebent 1-0, 0-1, 0-1 til den bedste polak, Dawid Ersetic. I bronzekampen vandt Anders en tæt kamp i to perioder over Dagys Ramunas fra Litauen.
I 60 kg klassen havde vi tre mand med. Troels Birkshøj, BK Thor vandt sin første kamp over en polsk bryder. I anden omgang blev det til et nederlag til en bryder fra Hviderusland.
Ved dette stævne brugte man en gammel stævneafviklingsform, hvor vinderne forsætter i A-puljen og taberne går over i B-puljen. Dette betyder at hver bryder får mindst to kampe.
Troels B-puljekamp bliver et rent dansker opgør, der bliver vundet af Fredrik Bjerrehuus, hvorfor Troels bliver slået ud.
Tobias Fonnesbek, BK Thrott lagde ud med to indledende sejre over brydere fra Hviderusland. I semifinalen tabte han til 0-1, 0-5 til Edgar Melkumov fra Polen. Bronzekampen stod mellem Tobias og Frederik Bjerrehuus og her var Fredrik bedre over to perioder.
Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK opnåede en tredjeplads i 60 kg klassen, efter en sejr over en polsk bryder i første omgang og et nederlag til en ukrainsk bryder i anden omgang. I B-puljen vandt han først over Troels Birkshøj og herefter blev det til en klar sejr over endnu en polsk bryder, hvilket betød at Fredrik avancerede til bronzekampen. Fredrik blev treer i vægtklassen efter en 3-0, 1-0 sejr over Tobias.
Bo Bonde fra BK Thor stillede op i 66 kg klassen, men blev ikke placeret, da det blev til to nederlag til henholdsvis en hviderusser og en polak.
Luca Holt, AK Hermod repræsenterede Danmark i 74 kg klassen. Luca tabte sin første kamp til en polak, men vandt næste kamp over en bryder fra Tjekkiet. Tredje omgang blev dog endestationen for Luca, da han tabte til en bryder fra Hviderusland.
I 84 kg klassen stillede holdets yngste mand, Ronnie Volthers fra BK Thor til start. I sin første kamp mødte han en ukrainsk bryder og kampen skulle ud i tre perioder før ukraineren stod som vinder. Ronnie vandt herefter over to polske brydere, før hans stævne sluttede med et nederlag til en polak.

Det var et meget godt stævne for de danske brydere, hvor de fik målt sig mod brydere fra nationer, de ikke møder så tit. Der var enkelte mindre gode oplevelser, der kræver lidt ekstra opmærksomhed i træningslokalet kommende uger, men der var flere positive oplevelser at bygge videre på. Turneringen viste at gutterne kan være med på dette niveau og at klicheerne stadig kan bruges; det er mange gange de små marginaler, der er afgørende for succes – Et split sekunds uopmærksomhed kostede Ronnie sejren i slutningen af tredje periode i sin første kamp mod bryderen fra Ukraine – Han var en af de bedre i vægtklassen og avancerede til finalen som han dog tabte til sin landsmand.
 


af Erik Nyblom - 15.03.2010