Ungarns Grand Prix

Kommende weekend afvikles det Ungarske Grand Prix i Szombathely, tæt på den Østrigske grænse. Danmark stiller med to brydere til denne turnering, der igen i år er en del af Golden Grand Prix serien.

Golden Grand Prix serien indeholder to indledende turneringer; den første i Ungarn i marts og den anden i Georgien i starten af juni. Baseret på placeringspoint, kvalificerer de bedste i hver vægtklasse sig til finalen i Aserbajdsjan, den 16.-18. juli. Ved alle Golden GP stævner er der pengepræmier til medaljetagerne. I Ungarn er der 1.500 US dollar til alle vindere. Ved finalen i Aserbajdsjan er der 5.000 US doller til vinderne.

Danmark repræsenteres i Ungarn af Frederik Ekstrøm, BK Thor i 66 kg klassen. Rune Nilsson fra samme klub stiller op i 84 kg klassen. Med på turen som træner, har de Ryszard Swierad, der i år står i spidsen for de danske seniorbrydere.

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt hele 219 brydere fra 29 nationer. Fredag aften er der indvejning for bryderne i 60, 74, 84 og 120 kg klasserne. Disse afvikler indledende kampe lørdag, med start kl. 08.00. Lørdag eftermiddag er der indvejning for bryderne i 55, 66 og 96 kg klasserne. Lørdag kl. 18.00 afvikles finalerne i de fire første vægtklasser. De sidste tre vægtklasser brydes søndag, med start kl. 09.00. Finalerne er programsat til kl. 13.00-14.30. Det ungarske brydeforbund har lavet en hjemmeside til turneringen, hvor de forhåbentlig uploader resultaterne. Her er LINK.                       

  


af Erik Nyblom - 05.03.2010