Nedtælling til NM senior i Nykøbing Falster

Der er lagt op til et varmt og hedt nordisk brydebrag, når Brydeklubben Thor og Danmarks Brydeforbund lørdag den 7. august 2010 er værter for de nordiske mesterskaber i brydning i Nykøbing Falster hallen.
Det er ikke helt tilfældigt at mesterskabet afholdes i Nykøbing Falster i år, da det er Brydeklubben Thors 100 års jubilæumsår. Det bliver blandt andet fejret med afholdelse af det nordiske mesterskab i brydning. Det er 2. gang i klubbens historie at klubben er værter for et nordiske seniormesterskab og sidst skete det i 1967.
Mesterskabet skal afholdes i den nye hal 3 i Nykøbing Falster hallen der blev indviet i midten af juni, og det bliver det første arrangement siden indvielsen.

 

Danmark stiller med 8 brydere, heriblandt den 4-dobbelte VM medaljetagere, Mark O. Madsen, BK Thor, der stiller til start i 74 klassen. Selvom Mark ikke er sat til at ”toppe” nu, men pt. er i gang med VM forberedelserne, som løber af stablen om en måneds tid, så peges han på som favorit til at vinde sin 4 nordiske seniortitel.

Der stilles også skarpt på Frederik Ekstrøm, BK Thor som i 2008 vandt sit første nordiske seniormesterskab. Grundet Håkan Nybloms skulderskade er Frederik inde i billedet til den ledige VM plads. Han stiller op i 66 kg klassen og ved at hans udtagelse, afhænger af præstationen.

To af fremtidens håb, juniorbryderne Martin Lorenzen, AIR og Tobias Fonnesbek, BK Thrott får chancen i 55 – og 60 kg. De har begge nordiske mesterskaber bag sig som ungdomsbrydere, på lørdag får de prøvet kræfter med det der venter.

Derudover bliver det spændende at følge Andy Nielsen, BK Thor og Lasse Skifter, CIK, i 74 kg. De kommer i skrapt selskab i denne stærkt besatte vægtklasse. Det samme gælder Rune Nilsson, BK Thor, som stiller op i 84 kg.  Rune der har deltaget ved både EM og VM, og viste i Herning sidste år at han godt kunne være med.

Jesper Viholt, Viking Frederikssund stiller op i 96 kg klassen. Han overraskede sidste år ved at tage en bronzemedalje ved sit først NM senior, det skal blive spændende om han kan følge op på den præstation.

 

Der forventes godt 50 brydere til start i Nykøbing F. hallen fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland.

 

Jungletrommerne har givet genlyd i det meste af Danmark og det forlyder at opbakningen fra brydedanmark bliver helt forrygende. Over 10 klubber har meldt deres ankomst med supporters. Så det tegner til at blive hedt i den nye Nykøbing Falster hal.

 

Der er åbning af Guldborgsunds borgmester, John Brædder, og Danmarks Brydeforbunds formand, Palle Nielsen, kl. 09.45, og indledende kampe fra kl. 10.00, inden der tændes op til et brag af et finaleshow kl. 15.00.

 

Vel mødt i Nykøbing Falster

 

 

 


af Palle Nielsen - 01.08.2010