Simon Simonsen på madrassen ved Ungdoms EM

Simon møder i første kamp ungareren Michel Daher. Thor Hyllegård udtaler: ”Simon taber 0-6, 1-4. Simon kommer dårligt fra start og bryder samme stil som Daher. Det bliver straffet med en 3´er – og derefter var Simon på hælene resten af kampen. Jeg tror ikke, det bliver til flere kampe, da ungareren ikke har niveau til at nå finalen”.

Ungareren vinder efterfølgende de næste 2 kampe, men stoppes af Azerbajdjan i ¼ finalen. Ungarn bliver placeret som nr. 5 efter at have brydet repechage og bronzematch.

Det blev til endnu en lang dag med mange kampe – også rigtigt gode og spændende kampe. Som de andre dage, blev kampene afviklet uden problemer og der var stemning i hallen, om end det primært var nogle små grupper, der heppede på deres brydere. Specielt Østrig og Ungarn var gode til at heppe.

Der var ikke så mange på publikumsrækkerne fra Sarajevo eller Bosnien i det hele taget. Bosnien har ikke tradition for brydning og det var da også tydeligt at se på de brydere, der stillede op. Så for værtslandet, var det brydemæssigt ikke noget succes.

Der er dog ros til arrangørerne for deres store hjælpsomhed – der er ingen tvivl om, at de har lagt sig i selen, selvom det haltede på mange områder. Maden, transporten og indlogeringen overlod meget til fantasien.

 

Atmosfæren i hallen og på hotellet var dog helt fantastisk med minder tilbage fra VM i Herning – dog i meget mindre målestok. De forskellige sprog og forskellige kulturer var med til at gøre indtryk. Der blev skabt nye kontakter – gamle blev plejede. Så der var store smil og ønsker om snarligt gensyn, da flere nationer forlod den lille lufthavn i Sarajevo mandag eftermiddag.

Louisa McKennell


af Else Kilgod - 10.08.2010