Brydelejren Kolding 2010

SB Brydelejren 2010

I weekenden den 4. til 6. september afvikledes brydelejren for brydere og ledere i det der tidligere hed SB.

I år var der deltagere fra Kolding, Nr. Åby og Sønderborg med. I alt 39 børn og 11 voksne, som var kommet helt ud i de mørke og stille skove omkring Mørkholt i Sdr. Stenderup. I år havde vi valgt at holde lejren som i de gode gamle dage, dvs. med telte og i shelters. Derfor var det rigtig godt at vejret viste sig fra sin allerbedste side med solskin alle dagene.

Fredag ankom alle til lejren herefter stillede alle telte op og gjorde plads til at der kunne sove 20 inde i selve shelteren på luftmadrasser eller liggeunderlag som den enkelte havde medbragt. Derefter skulle vi spise grillet kyllingebryst fra bål stedet. Rigtig lækker mad serveret med pasta, flute og gulerodsstænger til.

Efter aftensmaden legede alle børnene alt lige fra spejder lege til mørkefodbold med lommelygter. Kl 22.00 begyndte det traditionelle natløb, som i år var lavet en del om.

I år mødte de nogle mærkelige mennesker på deres tur gennem den mørke skov.

Den første person var en bryder i tricot som ikke troede på de var brydere og derfor skulle holdene vise 4 forskellige greb og fortælle hvad det var for greb, inden de fik at vide hvor de så skulle hen.

Den anden person var en indianer som ville have dem til at lave forskellige øvelser med grene førend han fortalte hvor de skulle løbe hen.

Den tredje var selveste julemanden, som var kommet direkte fra Grønland. Han ville først høre hvem der troede på julemanden alle som ikke troede på ham, kom til at lave øvelser. Derefter skulle holdene fortælle hvilke 3 livretter julemanden har og til sidst synge en julesang. Herefter ville julemanden godt fortælle hvor de skulle løbe hen.

Den fjerde person var en skiløber, som ikke kunne finde sneen. For at hjælpe ham skulle holdene lave 100 spring med samlede ben. Herefter ville han gerne fortælle hvor de skulle løbe hen. Han sagde dog til holdene at de skulle passe på ikke at møde den gale jæger.

Den femte person var jægeren som spurgte hvad de lavede i hans skov. Han blev så sur at holdene skulle lave 100 arm stræk for at komme tilbage til lejren.

Efter natløb var der kage og noget at drikke inden det var tid til at gå i seng for alle børnene.

Lørdag begyndte med morgen løb, hvor turen havde forskellige længder alt efter hvor gamle og erfarne brydere var. Nogle af forældrene deltog også i dette ”rigtig godt gået”. Efter morgen løb, var der morgenmad 1½ times pause og så begyndte selve træningen.

Bryderne blev delt i 3 hold og skulle indtil kl. 15.00 kun med frokostpause igennem 3 forskellige træningspas.

Der var brydetræning, hvor passet var tilpasset holdene, derved fik alle god træning og nye greb med sig hjem.

Der var styrketræning, hvor bryderne var gennem alt fra arm stræk til tovtrækning og balance øvelser.

Den sidste post var atletik med spring, løb, kast og kuglestød.

Tre gode poster som blev efterfulgt at badning i Lillebælt for de rigtig seje.

Derefter var der eftermiddags saft og frugt. Som kronen på dagens træningspas var der rundebold som 4 pas for de brydere der stadigvæk havde energi tilovers.

Aftensmaden var rigtig lækker med flæskesteg stegt på bål, med salat og kartofler til. Som dessert var der pandekager som børnene selv lavede på bålet, æblekage og kage som Bente havde lavet.

Derefter var der hygge resten af aftenen.

Søndag begyndte med morgen løb ligesom lørdag og derefter morgenmad og efterfølgende holdbrydning. Bryderne blev delt i 3 hold og der blev lavet holdmatch mellem disse tre hold. Bryderne kæmpede til den en havde scoret 6 point førend kampene var overstået og alle bryderne gik til kamp med stor lyst.

Efter holdmatchen pakkede alle deres ting sammen og vi sluttede med frokost og kage inden der var afgang kl. 13.30.

En god lejr som holdes samme sted næste år. Allerede nu kan vi sige der sker nye spændende ting på denne lejr.

Hilsen
Torben Stolten Thomsen
Næstformand
Kolding IF brydeafdeling


af Else Kilgod - 07.09.2010