Nyhed Eliteudvalget September 2010

I forbindelse med weekendens off mat samling mødte bryderne eliteudvalget. Off mat samlingen bød også på fysisk træning og forskellige møder. Bryderne havde internt møde med valg af aktiv repræsentant, møde med eliteudvalget samt møde om team building. Ved team building kom de aktive frem til, at danske landshold fremover skal være kendetegnet ved ”professionalisme”. Det er et bredt begreb, så derfor startede bryderne processen med at få det defineret, så det giver mening på landhold under DB. På kommende samlinger vil ”Professionalisme” blive taget op igen og præciseret i endnu højere grad.  

Eliteudvalgets sammensætning er ændret fra september 2010. Morten A. Hansen er udtrådt af eliteudvalget, hans ønske for at være med i eliteudvalget var at sikre at de konflikter, der prægede elitearbejdet de seneste år var overstået og ikke blussede op igen. Der er nu ro på de indre linjer, og dermed er Mortens formål med at være med i elitearbejde opnået. Andy Nielsen er de aktives repræsentant i eliteudvalget, Frederik Ekstrøm er suppleant for Andy. Aktiv repræsentanter blev valgt på brydernes interne møde fredag aften. Resten af eliteudvalget er meget glade for de aktives valg, vi har allerede haft første møde med begge aktiv repræsentanter. De aktive ser andre områder for udvikling end trænere og ledere i eliteudvalget. Bl.a. satte de fokus på skat for elitebrydere med mange forskelligartede indkomstkilder (sponsorer, præmiepenge, kontrakter i udlandet mm.). Vi blev også opmærksomme på, at vi skal se på setup for mesterskaber. Eliteudvalgets sammensætning og ansvarsområder kan ses af nedenstående skema, hvor I også finder kontaktoplysninger på udvalgets medlemmer.

Næste års planlægning for Team 2016 og for seniorerne blev præsenteret på weekendens samling. Selvom økonomien er trængt, så er det lykkedes at bevare aktivitetsniveauet (stævner og samlinger) for Team 2016. Men for at det kan lykkedes, har vi måttet indføre en øget egenbetaling. Til kommende mesterskaber vil egenbetaling stige til 3000 kr. for NM og 4000 kr. for Cadet og Junior EM/VM.

Mark og Håkan arbejder frem mod OL, hvortil de skal kvalificere sig ved enten VM 2011 (top 6) eller ved 1 af 3 kvalifikationsstævner i april og maj 2012. Planlægningen for dem er endnu ikke på plads.

Resten af seniorerne og de ældste juniorer skal deltage i den Svenske Grand Prix turnering som ser meget interessant ud. Den består af 6 stævner med en finale for de 4 bedste i hver vægtklasse. Ved finalestævnet er der meget pæne pengepræmier. Håkan Nyblom er træner til de 2 kommende Grand Prix turneringer, Ore Elitsamling og Robbans cup, derefter tager Szymon Kogut over og er træner på Grand Prix turneringerne fra 2011. Szymon kommer også til at fungere som træner på samlinger i Danmark. Seniorbryderne skal deltage i nationale samlinger. Vi kommer til at lægge flere samlinger nationalt. Det tjener flere formål, vi får større indflydelse på trænings-fokus og –mængde og bryderne får færre rejsedage og dermed mere tid hjemme.

I den nærmeste fremtid skal eliteudvalget færdiggøre indstillingen for 2011 til Team Danmark. DB´s formand, eliteudvalgsformanden har møde med Team Danmark 15. oktober. Inden dette møde skal der bl.a. laves en ny disciplinanalyse, som vil være offentlig tilgængelig på Team Danmarks hjemmeside. Disciplinanalysen er et vigtigt værktøj for begge parter, da den er med til at sætte fokus på udviklingsområder. DB har som mål at blive et udviklingsforbund, hvilket vil betyde Team Danmark midler og rådgivning til forbundets talent og elitearbejde. Indeværende år er DB indplaceret til individuel støtte for vore verdensklasseatleter Mark O Madsen og Håkan Nyblom.

Frank L


af Else Kilgod - 27.09.2010