Skulderoperation holder Mark O. Madsen væk fra brydning op til fem måneder

Mark O Madsen måtte som alle ved, melde afbud til VM efter sidste undersøgelse hos Team Danmarks idrætsmedicinske team. Hans skulder har gennem en længere periode været irriteret og var årsagen til at han måtte afbryde træningssamlingen i Italien, forud for VM.  En MR-skanning viste at skaden var værre end hidtil antaget og for at skulderen skal blive klar til kommende OL satsning vil det kræve en operation.

I dag fredag d. 17. september er Mark blevet opereret på Bispebjerg hospital, hvor landets førende skulderkirurger findes. Ole Jacobsen kirurg, tidligere landsholdsbryder og brydeentusiast var med til at operere, han udtalte:
Operationen forløb planmæssigt. En sene i skulderen var delvist overrevet, den er syet sammen. Derudover blev ledkapslen strammet op. Det forventes at Mark kan blive klar til kommende OL satsning, men det kræver et specialiseret genoptræningsforløb på 4-5 måneder.

Vore to verdensklasseatleter er nu ude med langvarige skulderskader, det giver stof til eftertanke. Vi har et nyt kuld brydere på vej, der fra en tidlig alder ligesom Mark og Håkan har trænet meget. Eliteudvalget vil arbejde på, at denne type skade forebygges, så de ikke kommer i samme situation.  Forebyggende træning af skulder vil blive taget op med trænerne.

Frank L.

 

 


af Palle Nielsen - 01.09.2010