DM Senior i Skuldelev Hallen 2011

Brydeklubben Viking, Frederikssund, var vært ved årets DM Senior, hvor der for første gang var indgået samarbejde med en beslægtet sportsgren, Grappling.
Det var i øvrigt også det første Danske Mesterskab, grapplerne afholdt.

Der blev brydet og grapplet side om side på madrasserne og begge sportsgrene var tilskuere til hinandens forskellige teknikker, greb og pointsystem. Der var stor forskel på kæmpernes outfit, men når man så godt efter, var der flere ligheder. Fælles for begge sportsgrene var gejsten og energien i kampene – og det var en fornøjelse at lære nogle engagerede mennesker at kende, der var synligt stolte af deres sport og muligheden for at afholde et Dansk Mesterskab.


Håkan Nyblom i blå trikot

For brydnings vedkommende, var der flot debut efter en længere skadespause, til VM-bronzevinder (2009), Håkan Nyblom, Herning – han blev Dansk Mester i 66 kg. Både Anders Ekstrøm og Frederik Ekstrøm, Thor Nykøbing, som er udtaget til EM i Dortmund i april 2011, blev også Danske Mestre i henholdsvis 60 kg og 74 kg. Værtsklubben Viking fik en Dansk Mester i 120 kg ved Jesper Klosterman.

Bedste klub i Brydning blev Thor Nykøbing, der suverænt lagde sig i spidsen med 4 ud af 7 mulige mesterskaber. Bedste klub i Grappling blev Frederikssund Free Fight, der hjemtog 3 ud af 6 mesterskabsmedaljer.


Frederikssund Free Fights kæmpere

Øvrige resultater kan ses her her
Billeder følger
Louisa McKennell

 

 

 


af Else Kilgod - 27.02.2011