Officiel udtagelse til EM i Dortmund 2011

Når EM i brydning går ind i dagene med græsk/romersk brydning, bliver det selvfølgelig med dansk deltagelse.

Efter det internationale stævne i Nykøbing Falster, Thor Masters, var eliteudvalget til stede for at udtage de brydere, der skal repræsentere Danmark i Dortmund, Tyskland 2.-3. april 2011.

Det blev først og fremmest Frederik Ekstrøm, som viste sin storform ved Thor Masters, som han også har gjort ved de svenske Grand Prix stævner i efteråret 2010. Frederik er udtaget i 66 kg.

Desuden blev det også til en udtagelse til lillebror Anders Ekstrøm, der også har vist gode takter ved de seneste stævner. Anders er udtaget i 55 kg.

Både Anders og Frederik har tidligere repræsenteret Danmark ved internationale seniormesterskaber.
Helt nyt bliver det dog for Andy Nielsen, der også er udtaget til EM 2011. Andy får debut i år og kan se frem til at bryde i 74 kg klassen.

De danske brydere vil blive akkompagneret af seniorlandsholdstræner Ryszard Swierad og assistenttræner Szymon Kogut. Holdleder er eliteudvalgsformand Frank Lambreth.

Alle bryderne er lige nu på træningssamling i Nykøbing Falster sammen med resten af landsholdskollegerne og ser frem til næste stævne, som er DM i Frederikssund 26. februar 2011. Herefter handler det om at afpudse formen ved en træningssamling med det svenske landshold.

Fanbussen kører til Dortmund og hepper på de danske drenge!

Frank L/Louisa McKennell


af Else Kilgod - 02.02.2011