Thor 3-kløver til EM

”Thor-trekløver” skal forsvare de danske farver ved EM i Dortmund

Thor-trioen udgør det danske landshold i Tyskland.

Brydeklubben Thor udgør det danske brydelandshold når der den 2-3 april 2011 afvikles europamesterskaber i græsk/romersk brydning i den tyske by Dortmund.

Hele 3 thorbrydere er udtaget til mesterskabet, og det er brødrene Anders og Frederik Ekstrøm samt Andy Nielsen.

Det var ikke overraskende at Frederik Ekstrøm, der på det sidste har vist storform ved at vinde det svenske Grand Prix stævne Cup Klippan for godt 1½ uge siden, og BK Thors eget Thor-Masters i lørdags er udtaget mesterskabet i Dortmund, hvor han skal deltage i 66 kg klassen.

Det var måske mere overraskende at der både blev EM pladser til Anders Ekstrøm og Andy Nielsen - og alligevel ikke.

Ved EM skal Danmark nemlig stille med de antal pladser, man også ønsker at deltage i ved VM i september 2011 i Istanbul i Tyrkiet.

For at sikre at Danmark har 3 pladser, er der derfor også 3 udtaget til EM. Her er VM pladserne så gjort klar til de to helt store danske brydenavne Håkan Nyblom fra Herning BK  og Mark O. Madsen fra BK Thor, der begge er i gang med genoptræningen efter operationer,  til netop efterårets VM, hvor de første OL-billetter er på spil, og mon ikke den sidste plads ligger klar til Frederik Ekstrøm, hvis den gode stime fortsætter.

Men i første omgang gælder det altså EM, og vi er selvfølgelig glade for, at det er 3 brydere fra BK Thor, der er udtaget. Anders Ekstrøm er udtaget i 55 kg klassen, og Andy Nielsen er udtaget i 74 kg klassen. For Andy Nielsen er der tale om debut ved et internationalt senior mesterskab, mens Anders Ekstrøm, der vandt EM sølv for ungdom i 2007, fik sin debut ved et internationalt seniormesterskab ved VM i Herning i 2009.

Brødrene Ekstrøm skal i kamp lørdag den 2. april 2011, mens Andy Nielsen skal i kamp ved EM-turneringens sidste dag søndag den 3. april 2011.

På billedet ses fra venstre: Andy Nielsen, Frederik Ekstrøm, landstræner Ryzard Swierad og Anders Ekstrøm.

Med sportslig hilsen
Morten Ahlefeldt Hansen
Formand – BK Thor


af Else Kilgod - 04.02.2011