Landsholdet på anderledes påskeferie!

Hvis man ser nyheder, vil de berette om, at størstedelen af danskerne i disse dage fylder køleskabene op til diverse påskefrokoster rundt om i landet – og at påsken er en af de største højtider, når det handler om ferietrafik.

I Danmarks Brydeforbund inviterede man til at rejse til Herning og det var ikke til påskefrokost!

40 brydere – ungdom, junior og senior – fra Danmark og Norge, er i disse dage i træningslejr i Herning. Stemningen er præget af koncentration og trænerne har det skarpe øje helt åbent, når der sparres på madrasserne. I dag trænes der kampe og der bliver ikke givet ved dørene. Det virker helt planlagt, når bryderne på skift mødes i venskabelig og alligevel intens kamp. Pauserne er kun lige lange nok til at man kan få tørret den værste sved af – inden det igen går løs under trænernes spredte tilråb.Ved denne samling, er der flere deltagere end sædvanligt. Udover Team 2016 og seniorlandholdet, har landsholdstrænerne Thor Hyllegaard og Ryszard Swierad, samt assistenttræner Szymon Kogut, været på ”shopping” i flere klubber. På baggrund af resultaterne ved DM, er ekstra brydere indkaldt til samlingen med henblik på at sikre det bedste hold til de Nordiske Mesterskaber i Estland i maj 2011. Ved denne lejlighed er der en mulighed for – udover at kigge de norske konkurrenter i kortene – at spotte den enkelte bryders potentiale og udviklingsmuligheder. En opgave, som Thor Hyllegaard har en del træning i – at se mulighederne.Ved den efterfølgende frokost taler vi lidt om talentpotentialet i Danmark. Thor Hyllegaard er meget opsat på, at det nye ungdomslandshold Team 2020 skal udtages. ”Der er virkelig mange, der har potentiale til at blive rigtigt store i dansk brydning”, udtaler han og ser frem til, at Danmarks Brydeforbund vil satse på de drenge- og ungdomsbrydere, der har knoklet ude i klubberne for at komme i betragtning til en plads på holdet.Denne træningssamling i Herning er kulminationen ovenpå en hård periode for Team 2016, hvoraf de fleste kommer lige fra Frankrig og det traditionelle Rosny Cup i Paris. Humøret fejler dog ikke noget og alle er klar over, at det i de næste par uger handler om, at gøre sig gældende, hvis en udtagelse til NM skal blive en realitet – og det er tydeligt, at bryderne giver alt, hvad de har i sig – og er villige til at gå langt for at få drømme til at gå i opfyldelse. Der er i hvilepausen efter frokosten en afslappet stemning, hvor bryderne får en lille fornemmelse af det gode vejr – ude i den virkelighed, hvor ingen andre forestiller sig, at bruge påsken på at opholde sig i et svedigt træningslokale. Det skal blive spændende at se resultaterne af alle anstrengelserne.

Se videoer fra landsholdssamlingen her


af Else Kilgod - 22.04.2011