EM Junior holdet - opfølgning

De udtagne danske brydere til Junior EM, rejste i fredags til Pajulahti, Finland til en international træningssamling for juniorbrydere. Der deltog brydere fra Finland, Sverige, Tyskland og Danmark.

Ved fredagens træningspas blev der ikke gået for meget til den, da alle skulle have rejsen ud af kroppen. Lørdag var der to pas, med speed træning og situationskampe på programmet. Søndag formiddag var der også situationskampe og recovery træning om eftermiddagen. Mandag var det mest gymnastik om formiddagen og igen om eftermiddagen var der recovery træning.

Tirsdag var kampdag; tre ”rigtige” kampe med dommer om formiddagen og to kampe til hver bryder om eftermiddagen. Her var der selvsagt 100 % fight.

I morgen, onsdag er formiddagen fri og om eftermiddagen bliver passet ledet af en aerobic træner. Torsdag står der igen speed træning og situationskampe på programmet.  Endelig deltager holdet til et morgenpas fredag, inden de flyver hjemad, med halvanden uge tilbage til de flyver til Serbien for at deltage til EM for juniorer.

Samlingen har været super god, fortæller landstræner Thor H. Pedersen. Det har været hårdt, men en fin variation og opdeling af passene, så bryderne ikke går helt ned og risikerer dumme skader.
Det er helt klart en af de bedste samlinger jeg nogensinde har deltaget i fortsætter Thor; bare det, at der kun er juniorer til stede, betyder at alle er noget nær på samme niveau; hvilket også gør, at det er lettere at finde det rette niveau for træningen – hvad angår hårdhed.
Samlingen er godt organiseret og vi bor godt med tv og internet på alle værelser. Maden er fin og Centret er stort og perfekt til brydetræning. Desuden er der en masse faciliteter til brug for fritiden, så bryderne ikke keder sig mellem passene.

For vore tre brydere: Tobias, Bo og Ahmed har det været en meget udbytterig samling, hvor de har gået til den og vist fortsat fremgang i formen. Tobias fik ondt i overarmen ved den første træning i dag og måtte trække sig midt i det andet kamppas. Han blev hurtigt undersøgt af den tyske fysioterapeut og tapet godt ind. Han får også behandlinger i løbet af onsdagen.

Der er højt humør i hele truppen.


Amir Lavasani


af Else Kilgod - 07.06.2011