Opdatering fra EM Junior i Serbien

Junior EM i græsk- romersk brydning.

Junior EM i græsk- romersk brydning blev i år afholdt i Zrenjanin i Serbien med deltagelse af brydere fra 36 forskellige lande.  Danmark havde fin deltagelse af 3 brydere nemlig Tobias Fonnesbek, Thrott i 60 kg, Bo S. Bonde, BK Thor i 66 kg og Ahmed Iskandarani, CIK i 74 kg.

I 60 kg. mødte Tobias Fonnesbek i første kamp Benjamin Sokman fra Kroatien, som Tobias vandt i 2 perioder (1-0, 2-0) efter flot brydning. I anden kamp møder han grækeren i en spændende og tæt kamp hvor Tobias taber 3-0, 0-1 og 0-2. Grækeren tabte desværre semifinalekampen til Rovshan Taghiyev fra Aserbajdsjan og dermed var Tobias ude og sluttede på en 11. i en vægtklasse med 26 deltagere. Topplaceringerne i vægtklassen blev:

1. Asker Orshodugov (RUS)
2. Rovshan Taghiyev (AZE)
3. Mate Krasznai (HUN)
3. Emre Aslan (TUR)

I 66 kg. med 29 brydere skulle Bo Bonde kæmpe sin første kamp mod Viktor Nemes fra Serbien. En kamp som Bo desværre tabte med 0-1 og 0-2 til en modstander som fysisk var meget stærkere. Serberen tabte sin næste kamp til Magomed Chukalov fra Rusland, som senere vandt guldmedaljen.  Bo Bonde sluttede på en 22. plads i den samlede placering. De øvrige topplaceringer kan ses her:

1. Magomed Chukhalov (RUS)
2. Sachino Davitaia (GEO)
3. Rasul Chunayev (AZE)
3. Dogan Goktas (TUR)

I 74 kg mødte Ahmed i første kamp Mate Hencz fra Slovakiet i en spændende og nervepirrende kamp som Ahmed vandt på fald i 3. periode. I anden kamp skulle Ahmed så møde Ruben Gharibyan fra Armenien. Under kampen gik armenierens skulder af led, men kom tilbage efter lægebehandling. Det blev en meget tæt kamp, som Ahmed desværre tabte med 0-1, 1-0 og 0-1. Armenieren blev senere kørt på hospitalet med skulderskaden, hvilket betød et exit for Ahmed, som sluttede på en flot 8. plads ud af 29 deltagere. Den samlede stilling blev:

1. Islam Charaev (RUS)
2. Ismail Kocaslan (TUR)
3. Kazbek Kilou (BLR)
3. Zurabi Datunashvili (GEO)

Tyrkiet vandt lidt overraskende den samlede holdplacering med 58 points foran Rusland, som tog hele 4 guldmedaljer. Georgien sluttede på 3. pladsen med 50 points.  Finland blev det bedst placeret nordiske land på en 10.plads med 14 point.

Vor dommer Atay Lütfü, fik en fremtrædende rolle ved dette EM. Han blev brugt som jury ved en af bronzekampene i 50 kg. klassen og desuden blev han udtaget til at dømme finalen i 60 kg. Rigtigt godt gået!

MVH
Amir Lavasani


af Else Kilgod - 28.06.2011