Klippan Cup 2012

Klippan Cup 2012 – ugen før Thor Masters

Af Frank L

De fleste brydere fra det danske senior landshold deltog i Klippan Cup 2012, som er et af flere observationsstævner, som sammen med Thor Masters, træningssamlinger og den daglige træningsindsats udgør beslutningsgrundlaget for udtagelse til NM, EM og OL truppen. Klippan Cup blev en fremragende general prøve for de danske brydere inden Thor Masters.

I 60 kg endte Håkan Nyblom på 1. pladsen efter 4 overbevisende sejre, Håkan havde fokus på omvendt livtag, som han lykkedes med 4 gange! I finalen stod Håkan overfor landsmanden Martin Lorenzen som havde en meget god turnering. Martin vandt i indledende runder over den snu ræv Daniel Abelsson og den svenske landsholdsbryder i 55 kg Joakim Fagerlund. Martin viste at han ikke er langt fra at være med på højeste internationale niveau. 60 kg var på forhånd en spændende affære, idet det var udtagelse til det svenske EM-hold. Flere brydere valgte at gå voldsomt i vægt for at prøve at komme på EM holdet. Enkelte brydere havde tidligere deltaget i 74 kg og forsøgte sig nu i 60 kg – uden succes.

66 kg blev ligeledes en dansk affære. Fredrik Bjerrehuus blev nr. 1 efter flere spektakulære sejre, hvor han viste prøver på sin gode teknik. Han vandt bl.a. over den svenske mester Mahmud Gasanov. Fredrik har et stort potentiale, og når han får sat et større pres på sine modstandere, vil han kunne udfolde sin gode teknik. På 3. pladsen i 66 kg fandt vi Anders Ekstrøm. Anders har været igennem en lang grundtræningsperiode og er blevet meget stærkere, men mangler lidt brydefornemmelse og speed, hvilket er helt naturligt efter den megen styrketræning. Anders fik dog vist at hans løft stadig holder international klasse.

Frederik Ekstrøm stillede op i 74 kg. Fredrik har været en af de mest stabile brydere i de svenske Grand Prix stævner, men denne gang stoppede hans deltagelse efter 2 kampe, som han dog vandt. Men Frederik var ramt af sygdom og valgte at tilbringe resten af lørdagen under dynen og blive klar til næste uges Thor Masters.

84 kg var den vægtklasse med flest danskere. Mark O Madsen blev en helt og aldeles suveræn vinder. Mark viste, at han stadig kan sætte sig fuldstændigt på kampen ved at holde et højt tempo og køre modstanderen rundt i ringen. Når modstanderen så bliver træt ender de i Marks kendetegn hoved i klemme. Marks modstander i finalen - den store og stærke Victor Karlsson måtte se sig faldbesejret efter hoved i klemme. Andy Nielsen og Christian Roed var også på deltagerlisten i 84 kg, det var dog uden at gøre det store væsen af sig.

Udover bryderne fra det danske seniorlandshold deltog Jydens Ida Stuhr og AK Frems Normen Fritszche, som begge havde en turnering uden at vise nogle fremgange.

Links til stævnets hjemmeside og fotos fra stævnet


af Else Kilgod - 22.01.2012