Få danske topplaceringer ved Aarhus Open 2012

Det blev til få danske topplaceringer ved årets Aarhus Open, der i år var særdeles stærkt besat. Særligt ungdomskategorien var særdeles stærk, med landshold fra både Norge, Polen og Slovakiet og derudover en lang række udenlandske deltagere, der satte højt niveau. I ungdomsrækken hentede Danmark 3 medaljer ved sølv til Mark Kjæp, Thor N i 85 kg, bronze til Marcus Frandsen, Thor V i 69 kg og bronze til Rajbek Bisultanov fra Herning i 76 kg. Derudover blev det dog til en række flotte 4.pladser i det stærke selskab til Kasper Ravn, Patrick Hyllegaard, Emil Pagh, Mikkel Wind og Jacob Gandløse.

National Team Polen blev bedste hold i ungdomsrækken med 34 point foran Team Deutschland med 21. Ungdomsrækkens største vægtklasse, 69 kg-klassen blev vundet af polske Dawid Klimek, der i sommers vandt U-EM.

I juniorrækken var Norge suveræne med 23 point. Stævnets bedste bryder var ligeledes nordmand og blev fundet i 66 kg-klassen, ved Alexander Burger, der foruden guld, altså også blev bedste bryder. I juniorrækken var der to danske sølvmedaljer ved Kasper Nielsen, Alsia i 60 kg og Jim Bøjstrup, FFI i 84 kg. Ahmed Iskandarani, CIK blev nummer 4 i 74 kg.

Drengerækken blev vundet af Team Warszawa, der med 41 brydere tog godt for sig af medaljerne. Her var der 3 guld til Danmark, August Ottesen, Heros, Jonas Jakobsen, FFI og Turpal Bisultanov, Herning Brydeklub vandt alle deres vægtklasser. Puslingerækken og pigerækken blev vundet af henholdsvis BK Thrott og Hermod Horsens.

Resultatlisten kan ses: her

Galleri kan ses: her

Stævnet blev en time forsinket, efter lidt fejl på listerne, derfor blev det sædvanlige finaleshow aflyst, for ikke at trække stævnet unødigt langt. Desuden havde værterne natten til lørdag ubudne gæster i hallen, hvor der inden de tog flugten, desværre nåede at stjæle bl.a. mixerpult, mikrofoner og kamera’er. Arrangørerne har derfor besluttet, at der næste gang skal være patruljerende vagter, når hallen fyldes med dyrt isenkram. Lad det være en opfordring til andre danske klubber, der holder stævner.

På gensyn til Aarhus Open 2013, der vil foregå over 2 dage, nemlig den 16.-17. februar. Vel mødt!

Med venlig hilsen
Esben Fonnesbek


af Else Kilgod - 20.02.2012